Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gotovina, Markač i Čermak postali počasni građani Knina

Generali su nakon svečanosti u društvu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika Sabora RH Željka Reinera otišli na svečani ručak
11. lipnja 2014. u 16:38 49 komentara 11496 prikaza
generali
Foto: Davor Ivanković
Pogledajte galeriju 1/5

U povodu Dana grada Knina, kada se ujedno obilježava i blagdan sv. Ante, nebeskog zaštitnika Knina, na svečanoj sjednici uručena su priznanja i zvanje počasnih građana trojici hrvatskih generala, Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku (zbog bolesti izostao). Priznanja je uručila gradonačelnica Knina Josipa Rimac i predsjednik gradskog vijeća Marinko Tokmakčija.

Uzvanici su se okupili i na kninskoj tvrđavi, a general Gotovina bio je ugodno iznenađen kada je svečanost nastavljena u posebnoj dvorani, istoj onoj u kojoj je 6. kolovoza, u tek oslobođenom Kninu, zapovjednik Gotovina održao znameniti sastanak zapovjedništva čija je snimka postala dokazni materijal obrane na suđenju u Haagu. Danas je ta prostorija u sastavu muzeja na tvrđavi, a Gotovina je imao priliku podsjetiti se tog događaja koji je, kasnije u Haagu, dokazivao kako se Gotovina suprotstavljao bezakonju, pljačkama i nevojničkom ponašanju na netom oslobođenim teritorijima.

Generali su potom u društvu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika Sabora RH Željka Reinera otišli na svečani ručak.

>> Tko su generali Gotovina i Markač? Pročitajte cijele biografije

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • samo.jako.397:

    Svoj do svojega !

  • NAĐI-zaZAGREBbezkumova:

    Bravo! Lijepo je vidjeti domoljube, nadam se uskoro i u Uredu predsjednika i u Vladi!

  • lokun:

    Zajedno u ratu zajedno u miru sa svojim hrvatskim narodom do konačne pobjede Hrvatsku ste oslobodili i predali je onima koji je nisu želimo kojima se dogodila