Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U POVODU DANA GRADA

Gotovina, Markač i Čermak postali počasni građani Knina

generali
Foto: Davor Ivanković
1/5
11.06.2014.
u 16:38

Generali su nakon svečanosti u društvu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika Sabora RH Željka Reinera otišli na svečani ručak

U povodu Dana grada Knina, kada se ujedno obilježava i blagdan sv. Ante, nebeskog zaštitnika Knina, na svečanoj sjednici uručena su priznanja i zvanje počasnih građana trojici hrvatskih generala, Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku (zbog bolesti izostao). Priznanja je uručila gradonačelnica Knina Josipa Rimac i predsjednik gradskog vijeća Marinko Tokmakčija.

Uzvanici su se okupili i na kninskoj tvrđavi, a general Gotovina bio je ugodno iznenađen kada je svečanost nastavljena u posebnoj dvorani, istoj onoj u kojoj je 6. kolovoza, u tek oslobođenom Kninu, zapovjednik Gotovina održao znameniti sastanak zapovjedništva čija je snimka postala dokazni materijal obrane na suđenju u Haagu. Danas je ta prostorija u sastavu muzeja na tvrđavi, a Gotovina je imao priliku podsjetiti se tog događaja koji je, kasnije u Haagu, dokazivao kako se Gotovina suprotstavljao bezakonju, pljačkama i nevojničkom ponašanju na netom oslobođenim teritorijima.

Generali su potom u društvu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika Sabora RH Željka Reinera otišli na svečani ručak.

>> Tko su generali Gotovina i Markač? Pročitajte cijele biografije

Komentara 49

SJ
samo.jako.397
17:42 11.06.2014.

Svoj do svojega !

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
17:15 11.06.2014.

Bravo! Lijepo je vidjeti domoljube, nadam se uskoro i u Uredu predsjednika i u Vladi!

LO
lokun
17:27 11.06.2014.

Zajedno u ratu zajedno u miru sa svojim hrvatskim narodom do konačne pobjede Hrvatsku ste oslobodili i predali je onima koji je nisu želimo kojima se dogodila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije