Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova garnitura

Gospić: Predstavljeni novi ljudi PU te statistika u 2012.

policija
Iva Vidović/VLM
18.01.2013.
u 14:11

Materijalna šteta počinjena kaznenim djelima povećana je za gotovo 4 milijuna kuna.

Zamjenik načelnika PU ličko-senjske je Mladen Kranjčević dok su na nova radna mjesta zasjela još četiri nova lica danas predstavljena u prostorijama ličke policije.

Načelnik Ante Podnar predstavio je voditelja službe kriminalističke policije Nikolu Karića, voditelja službe policije Stjepana Sabljića, voditelja službe za granicu Mladena Matovinovića te voditelja službe zajedničkih i upravnih poslova Milana Rasta.

Istaknuli su najvažnije slučajeve u protekloj 2012. godini. Evidentirano je ukupno 1105 kaznenih djela dok je godinu ranije taj broj bio 1404 što pokazuje smanjenje od 21,3 posto. Zabilježen je porast krađa i teških krađa, dok su smanjenja kaznena djela vjerodostojnosti isprava, djela na štetu djece i maloljetnika te djela gospodarskog kriminaliteta.

Materijalna šteta počinjena kaznenim djelima povećana je za gotovo 4 milijuna kuna. Naime, 2011. iznosila je oko 10 milijuna kuna, a 2012. gotovo 14 milijuna kuna.

Broj prometnih nesreća smanjen je za sedam posto, no za 33 posto povećan je broj poginulih u prometnim nesrećama koje su ponajviše uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

Iznesen je i negativan podatak o iseljavanju stanovništva s područja županije. TijekoM 2012. godine 1921 građanin prijavio je prebivalište dok je njih 2755 odjavilo čime je broj stanovnika smanjen za 800.

Komentara 1

AK
akil
18:41 18.01.2013.

Trebati će još dugo pričekati da se u ovom kraju dogopdi prava promjena.Zamislite pol.službenika koji prijavljenom kaže:Nebih ja došao k tebi zbog toga i toga ali komšija tvoj to zahtjeva.Drugi dan komšija prijeti vilama za navodno anonimnu prijavu!Postoje i "separei" gdje pol.službenici jedu pečenku i piju satima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije