Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jedna od najjačih SDP-ovih županijskih organizacija donijela 3 zaključka

Ta organizacija traži da se danas na Predsjedništvu odgodi glasanje o izbacivanju Miranda Mrsića i Milanke Opačić i da se to raspravi nakon subote kada bi Glavni odbor trebao, na njihov zahtjev, glasati i to tajno o tome treba li na konvenciji, koja će se održati u prosincu, uvrstiti i točku dnevnog reda o povjerenju Davoru Bernardiću.
26. rujna 2017. u 13:22 14 komentara 2082 prikaza
Milanka Opačić, Mirando Mrsić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Jedna od najjačih SDP-ovih županijskih organizacija, ona Krapinsko-zagorska, predložila je Predsjedništvu SDP-a, koje se danas sastaje, da svu odgovornost za nanošenje štete ugledu stranke, a koja postoji, te pokretanje odgovarajućeg disciplinskog postupka utvrdi nakon rasprave na Glavnom odboru. Odbor se sastaje u subotu, a riječ je o prijedlogu uvrštenja statutarne točke "povjerenja predsjedniku stranke" na izvještajno-tematskoj konvenciji.

Davor Bernardić Petra Maretić Žonja Bernardić može biti 'pukovnik ili pokojnik', SDP samo gubitnik

Ta organizacija traži da se danas  na Predsjedništvu odgodi glasanje o izbacivanju Miranda Mrsića i Milanke Opačić i da se to raspravi nakon subote kada bi Glavni odbor trebao, na njihov zahtjev, glasati i to tajno o tome treba li na konvenciji, koja će se održati u prosincu, uvrstiti i točku dnevnog reda o povjerenju Davoru Bernardiću.

Tri točke

1. Najoštrije osuđujemo neprimjerene istupe u javnosti članova SDP-a koji nanose štetu ugledu SDP-a i stvaraju destrukciju. Vjerujemo u pluralizam mišljenja, ali zalažemo se da se interni problemi rješavaju isključivo na stranačkim tijelima, sukladno Statutu. Konzervativna revolucija, Agrokor, kurikularna reforma, povećavanje broja državnih dužnosnika, samo su neke od tema koje trebaju okupirati SDP.

Milanka Opačić, Mirando Mrsić ODLUKA DANAS Zagrebački SDP odlučio: Isključite Milanku Opačić i Miranda Mrsića iz stranke

2. Predlaže se Predsjedništvu da odgovornost za nanošenje štete ugledu stranke, a koja postoji, te pokretanje odgovarajućeg disciplinskog postupka utvrdi nakon rasprave na Glavnom odboru o prijedlogu uvrštenja statutarne točke "povjerenja predsjedniku stranke" na izvještajno-tematskoj konvenciji.

3. Predlaže se da Glavni odbor SDP-a na prvoj sljedećoj sjednici tajnim glasovanjem odluči o dopuni dnevnog reda predstojeće izvještajno-tematske konvencije SDP-a točkom o povjerenju predsjedniku 

Milanka Opačić KAOS U SDP-U Od svih kritičara najlošije bi mogla proći M. Opačić Peđa Grbin PEĐA GRBIN Burno u SDP-u: 'Spreman sam snositi posljedice pa i napustiti stranku' Predrag Matić Predrag Matić: 'Nisam za izbacivanja iz stranke, podržavam Bernardića, ali sutra ću donijeti konačnu odluku'
Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Top Chair
#OSTANIMOODGOVORNI
Super ideje za opremanje ureda kod kuće: Kako odabrati najfunkcionalniju stolicu?
 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Zagorski SDP, to je ona ekstremistička banda kojoj je na čelu fašist Hajdaš Pajdaš?Kakva je to antifašistička partija koja nije odreagirala na fašistički ispad Hajdaša Pajdaša koji je Hasanbegovića nazvao poturicom? Koliko bi na zapadu preživjeli političari koji bi političke ... prikaži još! protivnike pogrdno nazivali crnčugama ili čifutima? Kako bi kod nas prošli političari koji ne spadaju u antifašističku aristrokraciju, koji bi političke protivnike nazvali srbendama, cigančimama i slično?

 • baja46:

  Toooo! Još tri mjeseca komadanja i raspada partije.

 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  ne izbacivati opačićku još može ona poslužiti