Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.09.2017. u 11:40

Nitko iz Bernardićeve oporbe nema taj liderski kapacitet da bi se baš svi okupili oko njega.

Od smirivanja situacije u SDP-u nema ništa. Svi oni članovi koji na to očajnički pozivaju jako dobro znaju da su to pucnji u prazno.

Otišlo se predaleko, nema više povratka. Bernardiću je objavljen rat, a hoće li ispasti “pukovnik ili pokojnik”, brzo će se vidjeti. Treće opcije nema. Za samu stranku, s druge stane, već sada je jasno da će biti na gubitku. Kako god se okrene. Jer s Bernardićem na čelu stranke teško je očekivati da će SDP ikada više biti snažan i respektabilan, da će parirati HDZ-u, osvojiti vlast.

Davor Bernardić
1/5

Podjela

A ako Bernardića njegova stranačka oporba doista svrgne s trona, nakon što je prije manje od godinu dana legitimno izabran s oko 60 posto podrške članstva, onda je jasno da SDP više nikada neće biti isti. I da je izvjesno da bi se mogao podijeliti na dvije stranke. Tako da neke dobitne kombinacije za partiju i nema. Pogotovo zato što nitko iz te Bernardićeve oporbe nema taj liderski kapacitet da bi se baš svi oko njega okupili i pustili ga da vodi SDP. Pucanje na pola zbog toga se čini kao vrlo izgledan scenarij.

Pogotovo ako se Bernardić doista odluči na izbacivanje Milanke Opačić, Miranda Mrsića, Ranka Ostojića i Peđe Grbina. Trenutačno vjerojatno samo razmišlja hoće li njihove “glave” zatražiti sam ili će “prljavi posao” prepustiti drugarima iz Glavnog odbora koji se sastaje u subotu ili mjesnim organizacijama. No bez obzira na metodologiju, rezultat će opet biti podjela.

Dokaz da mu to neće proći glatko pismo je koje je članovima poslalo petero SDP-ovih gradonačelnika u kojem jasno kažu da su protiv izbacivanja svojih kolega i da nisu zadovoljni vođenjem stranke. Pismo su potpisali sve redom uspješni SDP-ovi gradonačelnici koji imaju teren iza sebe i kojima Bernardić nikad i nije bio “po volji”. A svi imaju ambiciju kandidirati se i za šefove svojih županijskih organizacija (osim Kristine Ikić-Baniček), a zna se da je pet županijskih organizacija dovoljno da zatraži nove stranačke izbore za šefa stranke. Prevedeno, Bernardić može danas-sutra izbaciti svoje kritičare, ali i istog dana dobiti nove.

    

Komentara 16

BU
Budak
12:29 26.09.2017.

Zašto na gubitku? Zato što se raspada "bratstvo i jedinstvo"? Što pripadnici manjina (Peđa "Grizzly", Opa(nak)čićka, Miralem-beg i kronični alkoholičar (Meta)Stazić) koji su zajedno sa hrvatskim izdajicama od '45 terorizirali Hrvatsku odlaze? SDP može samo biti na dobitku jer možee postati nacionalna socijaldemokratska stranka a ne jugokomunistička prčija!

KA
kacavenda
12:25 26.09.2017.

Konacno mozda sdp postane hsdp a opancari u sds i svi sretni i sreçni

DU
Deleted user
12:50 26.09.2017.

Zgodno je gledati kako se ti "drugačiji i bolji" kako je tvrdio njihov bivši šef Milanović, nemilosrdno kolju za malo vlasti u propaloj partiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije