Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brinu o 3000 ljudi

Gladnih sve više, a skladišta Caritasa sve praznija

caritas (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
28.03.2013.
u 12:46

U evidenciji Caritasa trenutačno imamo gotovo 3000 osoba, što je najveći broj ikada, rekao je Crnjac.

Iako je iz dana u dan sve više onih koji dolaze i mole pomoć da bi preživjeli, skladišta Caritasa vukovarskog dekanata su sve praznija. Ivo Crnjac, voditelj Caritasa u Vukovaru, kaže da je situacija iznimno teška te da zbog nedostatka hrane više ne upisuju nove korisnike.

– Trenutačno u evidenciji imamo upisane 772 obitelji koje se vode kao naši stalni korisnici. Njima treba dodati 130 obitelji koje dolaze po jednokratnu pomoć. Drukčije rečeno, u evidenciji Caritasa trenutačno imamo gotovo 3000 osoba, što je najveći broj ikada, rekao je Crnjac. Svi oni redovito dolaze zbog hrane kako bi preživjeli u vrijeme kada nema posla, a samim tim ni novca. Dio njih dolazi i s molbama da im se pomogne novčano, odnosno, da nekako uspiju platiti prispjele račune kako im ne bi isključili električnu struju ili vodu.

– Dolaze ljudi, traže i mole pomoć, a mi im ne možemo pomoći jer nemamo odakle. Pred Uskrs i Božić nekako uspijemo osigurati nešto hrane, dok ostale mjesece donacija gotovo da i nema, kaže Crnjac pokazujući nam gotovo prazno skladište. Prije nadolazećeg Uskrsa kroz razne donacije dobili su 20 tona hrane koja je podijeljena. Među zadnjim donacijama je donacija od 8 tona hrane Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara iz Zadra kao i Udruge studenata Vukovarsko-srijemske županije.

– Želimo da kroz naše aktivnosti pomognemo onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Zato smo u vremenu od 20. do 25. ožujka organizirali humanitarnu akciju u kojoj smo prikupljali hranu, higijenske potrepštine i novac kojim smo potom kupili razne prehrambene proizvode. Sve to što smo prikupili donijeli smo u Caritas. Kroz naš rad i u budućnosti ćemo svakako truditi se pomoći osobama u potrebi na području naše županije, rekla je Željka Radić, predsjednica udruge studenata koja je osnovana prije gotovo godinu dana.

>>Peku i prodaju kolače kako bi školovali studente

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije