Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Caritas

Peku i prodaju kolače kako bi školovali studente

Župljani peku kolače za Caritas (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/3
19.03.2013.
u 08:14

–Nije mi to teško, posebno u korizmi kada smo svi pozvani da više molimo i pomažemo onima koji nemaju dovoljno. Zahvalna sam Bogu što mogu na ovaj način učiniti neko dobro djelo – kazala je Zdenka

– Dirljivo je kako Caritasovi volonteri koriste sve moguće načine da priskrbe novac kako bi pomogli potrebite – kaže o volonterima Caritasa župe u Kaptolu njihov župnik msgr. Josip Klarić. Već niz godina tako u vrijeme korizme i došašća volonteri uz pomoć brojnih drugih župljana peku domaće kolače koji se onda prodaju svake nedjelje iza svetih misa. Uz to volonteri organiziraju i različite radionice na kojima se rade prigodni ukrasni predmeti uoči velikih blagdana kao što su Božić ili Uskrs koje također prodaju.

–Neke naše župljanke i kod kuće rade različite radove i ukrase koje nam poklone i na taj način pomažu da se možemo skrbiti za potrebite kojih je sve više. Kada čovjek želi učiniti nešto dobro uvijek se nađe način da se to i ostvari. Trenutno imamo i pet teško oboljelih župljana, a unazad tri godine osiguravamo i stipendiju za jednog studenta. S radošću im nastojimo pomoći i zahvaljujemo Bogu za sve one koji su otvorena srca u našim akcijama – ističe Manuela Čakalić, voditeljica župskog Caritasa. Zdenka Ergović iz Ramanovaca od početka se uključila u akciju pečenja kolača.

–Nije mi to teško, posebno u korizmi kada smo svi pozvani da više molimo i pomažemo onima koji nemaju dovoljno. Zahvalna sam Bogu što mogu na ovaj način učiniti neko dobro djelo – kazala je Zdenka, jedna od brojnih župljana koja se nije umorila činiti dobro. Župnik Klarić dodaje da je upravo došašće i korizma jako vrijeme koje nas poziva na činjenje djela milosrđa, odnosno pokazivanje ljubavi prema bližnjima.

-Sredstva koja se prikupe prodajom idu u Caritasov fond koji osim za stipendiranje đaka i studenata služi da pomognemo u popravku kuća nekim našim župljanima te za kupnju prehrambenih namirnica koje tijekom godine naši volonteri odnose obiteljima ili pojedincima. Ove akcije nisu samo važne kao način prikupljana sredstava nego služe i kao odgoj jer vjera bez djela je mrtva kao što kaže sv. Pavao.

Djela koja će proizići iz te jedne kršćanske otvorenosti oplemenjuju one koji u tome sudjeluju i tako svi skupa rastemo u kršćanskom duhu – poručuje župnik Klarić. U ovom Korizmenom hodu ponovno su se ugrijala srca za pomoć najpotrebitijima u našoj Župi. Hvala Bogu odaziv je dobar u svemu i iako je potrebitih sve više ,uspijevamo se opskrbiti velikim brojem kolača, koje su ispekle naše vrijedne župljanke te prodajom nakon nedjeljnih misa doći do sredstava za kupovinu namirnica.

Trenutno imamo i 5 teško oboljelih župljana i 1 stipendiju za fakultet, ali s radošću im nastojimo pomoći i zahvaljujemo Bogu za sve one koji su otvorena srca u našim akcijama. – Dirljivo je kako Caritasovi volonteri koriste sve moguće načine da nešto priskrbe, a ujedno i da uljepšaju blagoslovine. Lijepo je što su vjernici imali priliku da blagoslovljenu vodu stave u lijepo uređene i ukrašene bočice koje onda mogu stajati i na nekom vidljivom mjestu – kazao je kaptolački župnik Josip Klarić.

>>Višak hrane iz showa ide u Caritas, psima u azilu i na razna imanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije