Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar branitelja treba biti general HV-a koji zna probleme i pridonosi zajedništvu

Neimenovanje ministra hrvatskih branitelja nakon konstituiranja Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, negativno utječe na braniteljsku populaciju i cjelokupno hrvatsko društvo, smatra Generalski zbor
10. veljače 2016. u 22:22 19 komentara 1104 prikaza
Pavao Miljavac
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Hrvatski generalski zbor smatra da dužnost ministra hrvatskih branitelja mora obnašati general pobjedničke hrvatske vojske iz Domovinskog rata koji bi, kako navodi u dopisu predsjedniku Vlade i njegovim najbližim suradnicima, svojim autoritetom i znanjem doprinio rješavanju cjelokupne problematike svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te pridonio zajedništvu hrvatskog naroda.

"Neimenovanje ministra hrvatskih branitelja nakon konstituiranja Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, negativno utječe na braniteljsku populaciju i cjelokupno hrvatsko društvo. Smatramo i čvrstog smo stava kako odgovornu, časnu i domoljubnu dužnost ministra hrvatskih branitelja mora obnašati general pobjedničke hrvatske vojske iz Domovinskog rata, koji bi svojim autoritetom i znanjem doprinio rješavanju cjelokupne problematike svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te pridonio objedinjavanju i zajedništvu hrvatskog naroda. Očekujemo Vaš poziv našem izaslanstvu na konstruktivan razgovor," navodi se u dopisu premijeru Tihomiru Oreškoviću, prvom potredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu.  

Generalski zbor je dopis sa svojim prijedlogom, formuliranim na sjednici Upravnog odbora održanoj 9. veljače, uputio čelnicima Vlade jer se osjetio, kako navodi, odgovornim i pozvanim da uputi svoj jasan stav o izboru ministra hrvatskih branitelja. 

Dopis Generalskog zbora, upućen i medijima u srijedu, potpisao je njegov predsjednik general zbora Pavao Miljavac.

>> Najizgledniji kandidat za novog ministra branitelja Milijan Brkić

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
 • Bjelovar112:

  super kandidat gen.zbora je Rojs

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Rat je zavrsio prije 21 godinu...do kada bi trebalo postojati ministarstvo branitelja?!?

 • BANZO:

  Gdje ste bili generale kad je 1800 vaših vojnika učinilo suicid jer su ostali napušteni i na ulici bez posla i kruha za svoje obitelji dok su se većina imenovanih generala bavila,lovom,ribolovom,safarijem,krivolovom,nogometom,košarkom,kurvama,drogom,vočnjacima,vinogradima,biznisom i sad kad su ostarjeli i onemoćali eto nas???