Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeca zvijezde

Gdje su danas Boško Buha, Buco iz Smogovaca, 'Lažeš Melita'...

'melita1_nnn_ekr_180313'
Foto: ''
1/11
23.03.2013.
u 09:30

Pronašli smo dječaka koji je prvi igrao Koka iz Kušanovog "Zagonetnog dječaka" te otkrili što rade Boško Buha, Buco iz "Smogovaca", Melita iz "Lažeš, Melita". Glumačke tinejdžerske dane pamte po zanimljivim anegdotama...

Znate li gdje su danas likovi koji ste zapamtili kao Melitu iz legendarne serije "Lažeš Melita, Boško Buha ili neodoljivi Buco iz Smogovaca? Mnoge glumačke tinejdžerske zvijezde danas nisu ni blizu glume, pročitajte njihove sudbine.

"Film "Zagonetni dječak", ekranizacija književnog djela Ivana Kušana o pustolovinama dječaka Koka u režiji Dražena Žarkovića, ovih je dana najgledaniji film u hrvatskim kinima. I dok svi mediji izvještavaju o mladom glumcu Antoniju Paraču koji glumi Koka, a neki novi klinci njegove avanture pamtit će cijeli život, mi malo stariji prisjetili smo se da Antonio nije prvi Koko.

Pisma malih obožavateljica

Naime, redatelj Branko Schmidt po istom djelu Ivana Kušana 1989. snimio je dječju seriju "Operacija Barbarossa" i u školi "Otokar Keršovani" u Zagrebu našao svojeg Koka - Kruna Martinovića. – Zlatno pravilo je da dječjeg glumca ili pogodiš ili ne. A Krunu sam pogodio! – sjetio se Branko Schmidt kako je lunjao po školama u potrazi za pravim dječakom. A taj dječak, usprkos glazbenom talentu, danas, kao i većina dječjih zvijezda, nije postao glumac. Ima 36 godina, živi u Zagrebu, ekonomist je, točnije voditelj ključnih kupaca, a glume se samo sjeća.

– Pola sedmog razreda zbog snimanja me nije bilo u školi. Sjećam se kako me snimateljska ekipa jedan vikend zbog hitnosti snimanja određenog kadra serije preko policije pronašla u Slavoniji kod bake i djeda. Filip Šovagović mi je glumio oca i ostao mi je u posebnom sjećanju jer sam ga doživljavao kao brata kojeg nisam imao, Branko je bio pravi šef i nije se ljutio dok nas je u pauzama snimanja hvatao po nogometnim terenima i skidao s kruške – priča Kruno Martinović i nastavlja:

– Bila je to lijepa avantura, a sve je počelo slučajno. Naime, kada nas je učiteljica iz hrvatskog jezika poslala na audiciju, bio sam uvjeren da idem na intervju s Ivanom Kušanom, gluma mi nije bila ni u primisli.

U školi su ga zvali Koko, a svim curicama bio je simpatija, no to je bilo sve od njegove slave.

– Počeo je rat i stala su sva snimanja, a ja sam se usmjerio prema ekonomiji. Danas mi je malo žao što nisam pokušao uspjeti u glumi, ali sada šarmiram kupce umjesto publiku. Ni kao mali se nisam osjećao zvijezdom, a supruga Valentina tek je od prijatelja saznala da sam ja Koko, nisam koristio slavu pri udvaranju! – šali se Kruno i kaže kako sinove Ivana i Frana mora odvesti u kino na "Zagonetnog dječaka".

Glas Ivana Kojundžića svakodnevno slušamo u eteru Hrvatskog radija, ali rijetki znaju da je taj isti glas i lik 1979. godine pripadao Bošku Buhi u istoimenom filmu, a poslije i seriji. Redatelj Branko Bauer i njegov pomoćnik, danas oskarovac Branko Lustig, zahvaljujući nastavnici hrvatskog jezika u osnovnoj školi Koška odabrali su tada 14-godišnjeg Kojundžića za glavnog junaka svog filma.

– Svidjelo im se što sam bio neposredan i nisam bio uplašen pa su me pozvali na audiciju – prisjetio se Kojundžić. Tijekom tri mjeseca snimanja u Crnoj Gori najviše se družio s vršnjacima na setu među kojima je bio i Dragan Bjelogrlić.

– Dobivali smo dnevnice koje sam ja trošio na velike količine slatkiša. Zbog toga mi je Bauer jedan dan rekao kako moram prestati jesti toliko slatkiša jer neću stati na TV ekran – kroz smijeh priča spiker. U svom mjestu je postao glavna zvijezda i dnevno je dobivao na desetke pisama malih obožavateljica. – U školi su me, naravno, zvali Boško, Buha i dovikivali za mnom baci bombu, daj soli – prepričava Ivan i dodaje kako rijetki danas znaju da je on bio Buha jer su uvjereni da ga je glumio Slavko Štimac.

Glumac nije postao ni Edin Breški poznatiji kao Buco iz serije "Smogovci" koja se snimala od 1982. do 1997.

– Našli su me u vrtiću kada su mi bile samo četiri i pol godine. Moja mama priča kako sam izabran jer sam bio manje sramežljiv od drugih, dali su mi sendvič i ja sam pričao sve što su od mene tražili – priča 37-godišnji Edin, po struci elektrotehničar koji je 16 godina radio u HT-u, a danas je nezaposlen. – Bilo je zabavno, svi su se brinuli o meni jer sam bio najmlađi i stalno se prepričavala anegdota kako mi je Ivica Zadro u jednoj sceni rekao da će me nabiti na ražanj i staviti mi kao odojku jabuku u usta, a ja sam se rasplakao i inzistirao da na set pozovu mojeg tatu. Nisam shvaćao glumu, imao sam pet godina – kaže Edin. Bucu je s prekidima igrao do svoje 19. godine, ali nikada nije ni pomišljao upisati dramsku akademiju.

Škola je bila na prvom mjestu

– Zvali su me i na audiciju za film "Priča iz Hrvatske", ali imao sam gripu, a životni san mi je bio da postanem kuhar – zaključuje. Umjesto glumačke karijere Gorana Stepanić, poznatija kao Melita iz serije "Lažeš Melita", odabrala je znanstvenu i danas je profesorica na odjelu humanističkih znanosti sveučilišta u Puli. Anu Mariju Petričević redatelj Milivoj Puhlovski zamijetio je u jednoj predstavi u ZKM-u kada joj je bilo 15 godina. Pozvao ju je u "Smogovce" gdje je glumila Dunju i usprkos pohvalama za glumački rad, Ana Marija se otisnula se u poslovne vode i danas je komercijalna direktorica u jednoj tvrtki. Najbliže glumačkim vodama zadržao se pjevač Davor Radolfi. Prije glazbenog, Davor je otkrio glumački talent i to zahvaljujući redatelju Kreši Goliku koji mu je dodijelio ulogu Đure u filmu "Imam dvije mame i dva tate". – Vršnjaci su me zezali i zvali Đuro i bilo mi je neugodno s njima ići u kino gledati film u kojem glumim – kaže Radolfi kojemu je tata savjetovao da se ostavi glume jer se bojao da će ga gluma odvratiti od škole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije