Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE DJEVOJČICA

FOTO/VIDEO Novi prizori s mjesta nestanka Danke (2): Bager i policija kopaju oko kuće

Srbija: Tre?i dan potrage za nestalom djevoj?icom Dankom, policija kopa teren, stigao i bager
Foto: Pixsell/PIXSELL
1/27
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.03.2024.
u 15:58

Traži se bilo kakav materijalni trag koji bi pomogao u pronalasku dvogodišnjakinje i razjasnio okolnosti njezina nestanka

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom iz okolice Bora, na jugoistoku Srbije, čiji nestanak je prijavljen u utorak, ušla je u treći dan, a policija od jutra provodi operativni rad ispitujući susjede i sve osobe iz okruženja obitelji koje bi mogle dati podatke značajne za istragu, ali novih detalja za sada još nema. Djevojčica Danka (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko Polje. Za njom je bila pokrenuta velika potraga te je prvi put u Srbiji aktiviran sustav "Nađi me". Ispred kuće gdje je djevojčica nestala danas je stigao i bager kako bi raščistio imanje prepuno granjem, a lopatama zemlju iskopavaju i policijski službenici.

Kako doznaje Blic, traži se bilo kakav materijalni trag koji bi pomogao u pronalasku dvogodišnjakinje i razjasnio okolnosti njezina nestanka. Iako je terenska potraga za djevojčicom obustavljena, policija je danas nastavila pretraživati naselje, a glavni je fokus bio oko kuće ispred koje je djevojčica nestala. Paralelno, policijski službenici pregledavali su šahtove i jame u naselju. 

Podsjetimo, dvogodišnjakinja je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu. Majka djevojčice objasnila je za srpske medije na početku potrage da je bila s njom u Banjskom Polju kada je malena nestala. Pomoć su ponudile i kolege iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). "Kontaktirali smo naše kolege iz Srbije kako bismo pružili podršku u potrazi za nestalom djevojčicom u Boru”, izjavio je Marko Rakovac iz HGSS-a. “Iako su nam rekli da trenutno ne trebaju pomoć, održavamo redovan kontakt s GSS-om”, dodao je.

VIDEO Bager ispred kuće gdje je malena Danka nestala

Pripadnici MUP-a jučer su, nakon 27-satnog detaljnog pretraživanja terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom u srpskom prigradskom naselju Banjsko polje i Brestovačka banja, obustavili daljnje potrage, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati pokazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području od otprilike 10 četvornih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za nestanak djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, javio je srpski MUP. Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, uključujući i Žandarmeriju s psima tragačima. Angažirani su helikopteri, dronovi s termovizijskim kamerama, Gorska služba spašavanja, lovci, vatrogasci i volonteri.

GALERIJA Treći dan potrage za nestalom djevojčicom Dankom, policija kopa teren, stigao i bager

Srbija: Tre?i dan potrage za nestalom djevoj?icom Dankom, policija kopa teren, stigao i bager
1/9

Sustav "Amber Alert", koji postoji u više država, omogućuje brzo distribuiranje informacija svim građanima kada policija procijeni da bi to objavljivanje pridonijelo pronalasku nestale djece. Srbija je u svibnju, podsjetimo, usvojila takozvani Tijanin zakon, kojim je omogućena primjena tog sustava, uspostavljenog u listopadu prošle godine. Usvajanjem tzv. Tijanina zakona srbijansko pravosuđe je, među ostalim, ukinulo kaznu zatvora od 30 do 40 godina i uvelo doživotni zatvor za najteža kaznena djela počinjena prema malodobnim osobama. Donošenje zakona inicirao je Igor Jurić, čija je petnaestogodišnja kći Tijana oteta, silovana i ubijena 2014. godine.

Doživotna kazna predviđena je za teško ubojstvo, silovanje, obljubu nad malodobnom ili nemoćnom osobom i trudnicama. Taj prijedlog Fondacije "Tijana Jurić" peticijom je poduprlo oko 160.000 građana. Sustav Amber Alert uspostavljen je u Sjedinjenim Državama nakon što je djevojčica Amber Rene Hagerman kidnapirana, silovana i kasnije nađena ubijena 1996. godine.

Komentara 2

DA
dalmacija2024
17:04 28.03.2024.

Tijanin zakon bi morali uvesti i u Hrvatskoj i proširiti ga na još neka djela osim krvnih delikata.

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
17:47 28.03.2024.

Sade krompir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije