Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODOSTAJI U OPADANJU

FOTO Uništene kuće, poplavljene ceste: Situacija u Gračacu teška, voda uzrokovala velike štete

Foto: Mihael Džanan
1/18
Autori: Vecernji.hr, hina
16.05.2023.
u 16:39

Čitatelji s područja Gračaca dojavljuju nam kako građani ne znaju je li voda uopće pitka, odnosno nitko im nije javio kako ne smiju piti vodu. Osim toga, navodno na nekim područjima nitko ne dolazi kako bi donio hranu ili piće

Od nedjelje navečer na području Obrovca i Gračaca traje havarija zbog jakih padaline koje su uzrokovale bujične poplave u gradovima i mjestima. Situacije je ozbiljna, a vodostaji svih rijeka zbog neprestanih kiša i dalje rastu. Pogođena područja danas su posjetili i ministri Davor Božinović, Mario Banožić i Tomo Medved. 

Čitatelji s područja Gračaca dojavljuju nam kako građani ne znaju je li voda uopće pitka, odnosno nitko im nije javio kako ne smiju piti vodu. Osim toga, navodno na nekim područjima nitko ne dolazi kako bi donio hranu ili piće.

Situacija u Gračacu je ozbiljna s obzirom na izlijevanje rijeke Otuče i podzemne vode te je potrebno naći sveobuhvatno infrastrukturno rješenje kako bi se pomoglo ljudima, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  u tom poplavljenom gradu. "Situacija je vrlo ozbiljna. Ovdje nam se dogodilo da se po prvi puta u povijesti Otuča izlila i došla je sve do Novog naselja koje je zapravo poplavilo u zadnjih šest mjeseci dva puta, a treći put je poplava bila vezana za cijev", rekao je Božinović, koji je ranije posjetio i Obrovac.

1/18

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je kako vodostaji rijeka u Gračacu, kao i Obrovcu trenutno je u opadanju te je započela sanacija poplavljenih područja. ''Rastu vodostaji na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Ličko-senjske županije'', javljaju.

>> VIDEO Stanje je u Gračacu vrlo ozbiljno: Pogledajte potpuno poplavljenu cestu 

Pripreme od poplava traju i u Hrvatskoj Kostajnici zbog rasta rijeke Une, a direktor Hrvatskih voda Zoran Đureković potvrdio je kako se vrhunac njenih vodostaja očekuje u srijedu, te da bi uskoro trebalo biti proglašeno izvanredno stanje. Stožer Civilne zaštite grada Obrovca organizirao je prikupljanje glomaznog otpada, ponajprije tapeciranog namještaja natopljenog vodom, kako bi ga se uništilo, a građani su pozvani da ostali namještaj te podove i zidove obavezno dezinficiraju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije