Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

FOTO Prosvjedi se nastavljaju, mljekari blokirali prometnice

mlijeko, prosvjedi (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/7
27.11.2012.
u 13:56

Tisuće farmera na stotinama traktora okupile su se u glavnom gradu Belgije u ponedjeljak i počele dvodnevne demonstracije

Prosvjedi europskih mljekara zbog pada cijena njihovih proizvoda nastavljaju se danas, javlja BBC. Tisuće farmera na stotinama traktora okupile su se u glavnom gradu Belgije u ponedjeljak i počele dvodnevne demonstracije.

Ljutiti farmeri zalili su zgradu parlamenta i interventnu policiju svježim mlijekom. Traktorima su blokirali prometnice i tako onemogućili dužnosnicima EU da dođu do svojih ureda. Podsjetimo, farmeri žele da se otkupne cijene njihovih prozivoda povećaju do 25 posto kako bi pokrili troškove proizvodnje.   

>> I 30 hrvatskih mljekara u prosvjedu 'tisuću traktora na Bruxelles'

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar commentator
commentator
14:09 27.11.2012.

Ovi su bolje iskoristili mlijeko od hrvatskih farmera, nisu ga proljevali po poljima, domaći se trebaju ugledati na njih.

FR
frabrne
19:45 27.11.2012.

27.11.2012. u 14:09h commentator je napisao/la: Ovi su bolje iskoristili mlijeko od hrvatskih farmera, nisu ga proljevali po poljima, domaći se trebaju ugledati na njih. Pa i trebali bi se možda bi oprali Jakovini cvikere pa bi bolje videl. Alili nisi u pravu o prolijevanju po polju onu su to napravili i kak spada prije tri godine kad su prolijali 3 miljuna litara (~dvodnevna proizvodnja u RH) ako te zanima kako izgleda potrazi na ytubu "European farmers dump milk to protest against low prices and EU policies "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije