Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznad obale

VIDEO Čudna pojava na nebu uznemirila Hrvate: 'To su novi StarLink sateliti'

Foto: Facebook/Hrvatski astronomski savez
1/2
20.08.2022.
u 22:40

Pojava se mogla vidjeti iza 21 sat i trajala je nekoliko minuta, a iz Astronomskog saveza kažu kako je riječ o Starlinku, odnosno projektu Elona Muska.

Večeras se iznad hrvatske obale pojavilo neobično svijetlo iznad nekoliko gradova. Radilo se o desecima svjetlećih objekata u pravilnoj formaciji koji kao da “putuju” po noćnom nebu. Pojava se mogla vidjeti iza 21 sat i trajala je nekoliko minuta, a iz Astronomskog saveza kažu kako je riječ o Starlinku, odnosno projektu Elona Muska.

-Ono što se večeras vidjelo na nebu su novi StarLink sateliti tvrtke SpaceX gospodina Elona Muska koji služe pružaju usluge globalnog Interneta. Kad ih puste iz rakete idu jedan za drugim pa se onda šire i idu paralelno vrlo blizu jedan drugome dok se ne rašire i ne stignu svaki u svoju orbitu - objavili su na Facebook stranici saveza uz fotografiju neba.

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

HE
Herceg56
01:29 21.08.2022.

Ista pojava se dobro vidjela u Švicarskoj,javljaju tamošnji mediji.Da li imaju nešto zajedničko ili se radi o istoj pojavi? Zašto baš svijetli,ostavlja trag koji se dobro vidi?!

TE
Teig1
07:15 21.08.2022.

Kako su prije harali zemljom, tako sada pokušavaju stratosferom. Imali li tu granica?Ko je tu pitan, koja su to prava? Suverenost zemlje a gdje je nebo.

CR
Cromis
08:06 21.08.2022.

Skynet👀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije