Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uočio je putnik

FlixBus otpustio vozača autobusa nakon što su otkrili što ima tetovirano na ruci

Slavonska avenija u Zagrebu
Borna Filic/PIXSELL
22.05.2022.
u 21:35

Tetovažu na vozačevoj ruci prošli tjedan uočio je francuski putnik na putovanju iz južne Francuske u Bergamo

Njemačka niskobudžetna autobusna tvrtka Flixbus otpustila je jednog od svojih vozača nakon što je raskrinkan na društvenim mrežama da ima tetovažu "Mein Kampf" na lijevoj ruci.

"Vozač o kojemu je riječ odmah je suspendiran i više neće moći raditi za FlixBus", rekla je tvrtka u izjavi putem elektroničke pošte poslanoj agenciji dpa (Deutsche Presse Agentur).

Tetovažu na vozačevoj ruci prošli tjedan uočio je francuski putnik na putovanju iz južne Francuske u Bergamo.

Fotografija tetovaže – odavanje počasti rasističkom manifestu nacističkog diktatora Adolfa Hitlera – objavljena je na Twitteru i odmah izazvala val ogorčenosti.

Flixbus je najprije branio vozača kazavši da ne može "prihvatiti nikakvu diskriminaciju" protiv bilo kojeg od svojih zaposlenika. Poslije toga su se ispričali i otpustili ga.

>>Članak je izvorno objavljen u srpnju 2019. godine

Ključne riječi

Komentara 50

FR
Freedom
22:59 22.05.2022.

to je diskriminacija

JM
Jmjm
06:11 23.05.2022.

Taj francuz umjesto da putuje zagledava sto ima tetovirani i dali je vozac lijep.Puno je takvih i kod nas jer su putnici uzeli zamah i pravo koje ih ne pripada.Vozac je da ih sigurno preveze od a do b a ne da bude maneken i ispunjava zelje

Avatar Cantor
Cantor
07:41 23.05.2022.

Da li bi ga otpustili da je nekome zasmetalo ako ima istetovirano LBQT ili Che Guevaru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije