Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENA SNIMKA

Evo kako je otmičar zrakoplova prošao kontrolu na ulazu

Seif el-Din Mustafa
Foto: Screenshot Youtube
1/2
30.03.2016.
u 13:58

"Što bi čovjek trebao učiniti kada nije vidio obitelj 24 godine?"

Još uvijek nije potpuno jasno zašto je 59-godišnji Egipćanin Seif el-Din Mustafa jučer oteo zrakoplov EgyptAira i naredio slijetanje na Cipar, ali čini se da je riječ o obiteljskim problemima.

Iako je jučer u pismu tražio puštanje 63 zatvorenice iz Egipta, ciparske vlasti rekle su da nije riječ o terorizmu. Egipćanin je navodno nakon mnogo godina zapravo želio vidjeli svoju bivšu suprugu i djecu, koji žive na mediteranskom otoku, što je i rekao policiji.

Kako prenosi Al Jazeera, sud u Larnaki danas je odlučio da Mustafa treba ostati u pritvoru još osam dana zbog sumnje u otmicu, prijetnju nasiljem, djela povezana s terorizmom i posjedovanje eksploziva.

– Što bi čovjek trebao učiniti kada nije vidio obitelj 24 godine i želi vidjeti svoju suprugu i djecu, a egipatska vlada to ne dopušta – rekao je otmičar ciparskoj policiji u izjavi.

Mustafa je osoblju zrakoplova prijetio navodnim pojasom s eksplozivom. Iako je policijski izvor rekao da se čini da je pojas bio lažan, događaj u kojemu na kraju nitko nije stradao naškodio je ugledu egipatskih sigurnosnih službi i mnogima nije jasno kako je Mustafa uspio proći osiguranje s nečim što barem izgleda kao pojas s eksplozivom. Na internetu se pojavila i sigurnosna snimka koja prikazuje Mustafu kako prolazi provjeru na ulazu.

 

>> Oteo avion zbog ljubavi

Komentara 5

Avatar poljicanin
poljicanin
16:13 30.03.2016.

Drugi će reći "što bi čovjek trebao učiniti kada nema novaca a želi na Havaje"...

CA
carcarevacarski
19:58 30.03.2016.

trebo si ga pametnije prizemljit a ne ovako sada ses zavrsiti u cevapima i pljeskavicama jarane o tome nisi razmisljo sto ti je mirisalo sada ce ti zasmrdit

ZV
Zvonko60
14:12 30.03.2016.

ovi se ubili od posla..leti leti avion ko tica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije