Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8. rujna

Erdoğan dolazi u Hrvatsku: Sudjelovat će na svečanom otvorenju džamije Islamskog centra

Russian President Putin meets with Turkish President Erdogan in Sochi
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
19.08.2022.
u 20:13

Veći dio donacije za gradnju džamije u Sisku dala je upravo TİKA, Turska agencija za suradnju i koordinaciju, odjel turske vlade podređen ministarstvu kulture i turizma

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan doći će, kako doznaje Večernji list od turskih novinara koji prate turskog predsjednika na njegovim putovanjima, u Hrvatsku i sudjelovati na svečanom otvorenju džamije Islamskog centra 8. rujna s obzirom na to da je veći dio donacije za gradnju džamije u Sisku dala upravo TİKA, Turska agencija za suradnju i koordinaciju, odjel turske vlade podređen ministarstvu kulture i turizma.

Turski predsjednik Erdoğan, podsjetimo, na poziv ukrajinskoga kolege Volodimira Zelenskog doputovao je jučer u posjet Lavovu. Prije Erdoğana u Lavov je stigao i glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres. Trojica čelnika razgovarala su o nedavnom dogovoru o izvozu ukrajinskih žitarica, ali i o "potrebi političkog rješenja sukoba" između Rusije i Ukrajine.

Recep Tayyip Erdogan, Volodimir Zelenski i Antonio Guterres
Foto: MARKIIAN LYSEIKO

Erdoğan je u Ukrajinu stigao i s namjerom da posreduje u zaustavljanju rata i uspostavi mira između Moskve i Kijeva. I dok Erdoğan pokušava dogovoriti sastanak između ruskog i ukrajinskog predsjednika Putina i Zelenskog kako bi se okončao rat u Ukrajini, turska vojska žestoko bombardira položaje Kurda na sjeveru Sirije, suprotno obećanju koje je na samitu u Teheranu Erdoğan dao Putinu i Iranu.

Komentara 62

Avatar grozniivan
grozniivan
20:45 19.08.2022.

treba to odgoditi dok se ne donese novi izborni zakon u bih....

LE
Levanto
20:25 19.08.2022.

Džamije, džamije. U hrvatskoj nije do 1920. bilo džamija.

PS
PLETER S PLIVE
21:15 19.08.2022.

1593. Pobjeda pod Siskom, 2022. Poraz. Hrvatska politika je samoubilačka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije