Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štete im

EK zabranila upotrebu insekticida koji ubijaju pčele

pčele
Duško Marusic/PIXSELL
29.04.2013.
u 23:42

Neonikotinoid u pesticidima šteti pčelama i Europska komisija vjeruje kako bi ga se trebalo zabraniti na usjevima

Europska komisija zabranit će korištenje insekticida koji ubijaju pčele, piše BBC iako su brojne europske države podijeljene oko tog pitanja.

Neonikotinoid u pesticidima šteti pčelama i Europska komisija vjeruje kako bi ga se trebalo zabraniti na usjevima. No, mnogi poljoprivrednici i stručnjaci tvrde kako o tome nema dovoljno podataka.

U Europskoj uniji glasovalo je 27 država članica, a 15 ih je bilo za. Pošto nisu uspjeli skupiti dovoljnu većinu da se zabrana uvede, odluka je pala na Europsku komisiju koja je danas zabranila tri vrste neonikotinoida, insekticida koji se koriste na sortama poput kukuruza, suncokreta ili uljane repice, a koji se smatraju najštetnijim po insekte poput pčela.

>> \"Pčele ugibaju zbog novih sredstava za zaštitu, zabranite ih\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije