Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Eduardu Nodilu 7,5 godina zatvora zbog afere u Riječkoj banci

eduard nodilo
arhiva VL
08.12.2009.
u 10:37

Eduard Nodilo, bivši devizni diler riječke banke, osuđen je zbog sklapanja štetnih ugovora kojima je Riječkoj banci prouzročio gubitak od 96 milijuna dolara.

Na jedinstvenu kaznu od 7 i pol godina zatvora nepravomoćno je danas osuđen bivši devizni diler riječke banke Eduard Nodilo.

Nodilu se na Općinskom sudu u Rijeci sudilo zbog sklapanja štetnih ugovora o trgovanju devizama kojima je Riječkoj banci prouzročio gubitak od 96 milijuna dolara.

U prvom postupku na Županijskom sudu Nodilo je oduđen na tri godine zatvora zbog krivotvorenja dokumenata.

Dužan je Erste banci, kao pravnom sljedniku Riječke banke, nadoknaditi štetu od 96 milijuna dolara.

Inače, Nodilo je sada na izdržavanju kazne u Puli.

Komentara 8

MM
Mladen Miletić
11:41 08.12.2009.

kojima je Riječkoj banci prouzročio gubitak od 96 milijuna dolara 96.000 000 podijeljeno na 5 je dobro vladanje kazna. Kome se to ne isplati samo jedna bjedna godinica za skoro 20 miliona dolara kazna.. Male Hrvate= stoku sitnoga zubatala drugačiječije gospoda demokrati deru.

VI
visio
11:48 08.12.2009.

daklem... da sumiramo... 96 miljuna dolara! 7.5 godina zatvora... vani je za 3 ako bude uzoran vani je za 1.5... suđenje je trajalo 2 godine... pola je u \"plusu\"... daklem tuži državu za to pola... suma sumarum: 96 miljuna dolara i 50 tisuća kuna! neloše za mjesec dana posla.... Metak mu dajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
11:22 08.12.2009.

..a LINIC...???..nije kriv...???..mogao bi mu se pridruziti...!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije