Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za primjer mnogima

Dvoje učitelja moralo dati otkaz jer su gej pa učenici organizirali masovni prosvjed: Nisu to zaslužili!

Paul Danforth i Michelle Beattie
Foto: gofundme.com
1/2
25.02.2020.
u 10:13

Učitelj engleskog jezika Paul Danforth i trenerica nogometa Michelle Beattie dali su otkaz jer je to od njih zahtijevalo vodstvo škole, no taj je postupak odmah naišao na osudu američke javnosti

Srednjoškolska djeca koja su stala u obranu svojih gej učitelja mogla bi poslužiti za primjer i brojnim građanima Hrvatske, pogotovo nakon homofobnog ispada na karnevalu u Imotskom.

Naime, Katolička srednja škola Kennedy u američkom Seattleu našla se na udaru kritika nakon što su natjerali svoje dvoje zaposlenika da daju otkaz jer su se zaručili za istospolne partnere.

Učitelj engleskog jezika Paul Danforth i trenerica nogometa Michelle Beattie dali su otkaz jer je to od njih zahtijevalo vodstvo škole iako su se oni opravdali kako su učitelji svojevoljno otišli sa svojih radnih mjesta. No, dogodilo se to nedugo nakon što je Sean Nyberg zaprosio svoga dečka, učitelja Paula tijekom izleta u Disneyland u studenome.

Otkazi učiteljima naišli su na osudu američke javnosti, a to je posebno zasmetalo učenicima škole koji su organizirali prosvjed.

Stotine njih zajedno s roditeljima okupilo se ispred škole i tražilo je da se učitelji vrate na posao jer su oboje 'iznimno sposobni'.

Kasnije se ispostavilo da se u ugovoru između zaposlenika i škole zahtjeva da daju otkaz ako njihov životni stil nije u skladu s katoličkim moralnim vrijednostima i razlikuje se od katoličkog učenja. Dok su mnogi roditelji bili svjesni tog dijela u ugovoru, nisu mislili da će škola stvarno reagirati tako ako netko od učitelja javno objavi da je u homoseksualnoj vezi.

– Odnosi li se to i na učitelje koji su razvedeni ili ponovno vjenčani. Ili imaju djecu izvan braka? – zapitala se majka Erika Dubois.

GALERIJA Paljenje maske gej para s djetetom u Imotskom

Paul Danforth i Michelle Beattie
1/7

Komentara 4

KO
Kokoiduhovi
19:29 25.02.2020.

No eto, očito se svim gej osobama šalje poruka; Skrivajte svoju orijentaciju, neka nitko ne zna, inače ćete dobiti otkaz, a mogli bi vas i spaliti, možda ne simbolično. Nakon gej osoba slijede; osobe neobične boje kože, možda ljudi kojii šeću s bijelim štapom ili se voze u kolicima? Zatim...ma tko bi to nabrojao, kada ima toliko puno nesavršenih.

RE
reborn
12:13 25.02.2020.

Strašno - između partnerstva i karijere odabrali su - partnerstvo! Fakat su primitivni...

DU
Deleted user
17:23 26.02.2020.

U tekstu je navedeno da su pri zapošljavanju u toj katoličkoj školi potpisali ugovor da će poštivati neke kršćanske vrijednosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije