Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotel Gruž

Dubrovnik dobio zgradu za starački dom, a želi i dalje turističku djelatnost

Umirovljenici
Zvonimir Pandža/VLM
14.10.2009.
u 17:21

Kako u Dubrovniku kronično nedostaje mjesta u nekoliko postojećih domova, u hotelu Gružu vidjela se mogućnost da se taj problem riješi, ali situacija je takva da je stvar još na čekanju.

Još nije poznata sudbina hotela Gruža koji se nalazi u vlasništvu Grada Dubrovnika. Hrvatski fond za privatizaciju ovaj je hotel gradu dao na korištenje i to pod uvjetom da se prenamijeni u dom za starije i nemoćne osobe. Kako u Dubrovniku kronično nedostaje mjesta u nekoliko postojećih domova, u hotelu Gružu vidjela se mogućnost da se taj problem riješi, ali situacija je takva da je stvar još na čekanju.

- Mi smo od države tražili prenamjenu hotela kako bi on obavljao djelatnost za koju je prvotno bio i namijenjen, onu turističku. Naime, njega je praktično nemoguće adaptirati za potrebe doma bez puno novca, a kako se grad odlučio na gradnju hospicija i doma na Medarevu, onda se gradnja u Gružu ne čini realnom - istaknuo je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić čija je ideja da se upravo iz prihoda koji hotel Gruž ostvari financira prvo gradnja hospicija, a onda i doma.

Tako bi i funkcija zbog koje je hotel Gruž dodijeljen gradu bila ostvarena. Međutim, iz Zagreba ne pristaju na ovakvu pogodbu. Još uvijek ne dopuštaju prenamjenu hotela Gruža u bilo što osim u dom, a u tom hotelu se nalazi i jedna od dubrovačkih pučkih kuhinja.

Ključne riječi

Komentara 1

JE
Jeftic
09:55 21.04.2010.

ja sam iz Njemacke, i preradio sam koncepciju za otvorenje starackog doma u obliku hotela na morima hrvatske. TRAZIM Investore i sponsore.Rado bih htjeo preuzeti dom u dubrovniku, te da se poprica za investicije i od koga, koliko i.t.d. Ne samo otvorenje starackog doma na moru, vec i ambulantna pomoc skrbi po cjeloj hrvatskoj i BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije