Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dubrovnik dobio zgradu za starački dom, a želi i dalje turističku djelatnost

Kako u Dubrovniku kronično nedostaje mjesta u nekoliko postojećih domova, u hotelu Gružu vidjela se mogućnost da se taj problem riješi, ali situacija je takva da je stvar još na čekanju.
14. listopada 2009. u 17:21 1 komentara 154 prikaza
Umirovljenici
Foto: Zvonimir Pandža/VLM

Još nije poznata sudbina hotela Gruža koji se nalazi u vlasništvu Grada Dubrovnika. Hrvatski fond za privatizaciju ovaj je hotel gradu dao na korištenje i to pod uvjetom da se prenamijeni u dom za starije i nemoćne osobe. Kako u Dubrovniku kronično nedostaje mjesta u nekoliko postojećih domova, u hotelu Gružu vidjela se mogućnost da se taj problem riješi, ali situacija je takva da je stvar još na čekanju.

- Mi smo od države tražili prenamjenu hotela kako bi on obavljao djelatnost za koju je prvotno bio i namijenjen, onu turističku. Naime, njega je praktično nemoguće adaptirati za potrebe doma bez puno novca, a kako se grad odlučio na gradnju hospicija i doma na Medarevu, onda se gradnja u Gružu ne čini realnom - istaknuo je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić čija je ideja da se upravo iz prihoda koji hotel Gruž ostvari financira prvo gradnja hospicija, a onda i doma.

Tako bi i funkcija zbog koje je hotel Gruž dodijeljen gradu bila ostvarena. Međutim, iz Zagreba ne pristaju na ovakvu pogodbu. Još uvijek ne dopuštaju prenamjenu hotela Gruža u bilo što osim u dom, a u tom hotelu se nalazi i jedna od dubrovačkih pučkih kuhinja.

Elipso

  • Jeftic:

    ja sam iz Njemacke, i preradio sam koncepciju za otvorenje starackog doma u obliku hotela na morima hrvatske. TRAZIM Investore i sponsore.Rado bih htjeo preuzeti dom u dubrovniku, te da se poprica za investicije i od koga, koliko i.t.d. Ne ... prikaži još! samo otvorenje starackog doma na moru, vec i ambulantna pomoc skrbi po cjeloj hrvatskoj i BiH.