Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SASLUŠANJA

Dubravka Šuica objavila svoju i suprugovu imovinu: Na popisu su dionice, nekretnine....

Dubravka Šuica
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/4
30.09.2019.
u 11:43

U izjavi je navedeno da Šuica posjeduje dionice Atlantske plovidbe vrijedne 4.105,91 euro i 63 dionice Hrvatskog telekoma vrijedne 1.354,71 euro, a njezin suprug u vlasništvu ima jednak broj dionica Hrvatskog telekoma.

Dubravka Šuica objavila je izjavu o financijskim interesima na stranicama Komisije i to uoči saslušanja pred odborima Europskog parlamenta zbog svoje kandidature za potpredsjednicu Europske komisije. Naime, svi kandidati nove predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen moraju odgovarati na pitanja europarlamentaraca, a upravo je imovina Dubravke Šuice i njezino podrijetlo postala goruća tema u medijima.  

Izjava o financijskim interesima koju je predala Dubravka Šuica dio je redovne procedure. Međutim, izjavi se zamjera što nije toliko detaljna kao što je primjerice imovinska kartica koju hrvatski dužnosnici moraju predati nakon što preuzmu dužnost. 

Podsjećamo, GONG je poslao pisma svim eurozastupnicima tražeći od njih da pitaju hrvatsku parlamentarku za podrijetlo njezine imovine. Hrvatski premijer Andrej Plenković optužio je GONG da je produžena ruka SDP-a, a oporba i kandidat za predsjedničke izbore Miroslav Škoro pozvali su Šuicu da objavi svoju imovinsku karticu. 

Šuica se tada oglasila na Twitteru objavivši sliku kuće u Cavtatu: – Pozdrav iz našeg dvorca starog 31 godinu u Cavtatu koji je bio izgrađen 1988.

 

Međutim, GONG joj je odgovorio kako još uvijek nije odgovorila na pitanja. 

Imovina

U izjavi je navedeno da Šuica posjeduje dionice Atlantske plovidbe vrijedne 4.105,91 euro i 63 dionice Hrvatskog telekoma vrijedne 1.354,71 euro, a njezin suprug u vlasništvu ima jednak broj dionica Hrvatskog telekoma.

U izjavi je kao svoju imovinu hrvatska političarka navela kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988. godine te je istaknuto da je naslijeđena od roditelja. 

Kao vlasništvo njezina supruga navodi se obiteljska kuća u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kućica u Blidinju u BiH te kuća pokojnih roditelja i zemlja na Pelješcu koja je samo u djelomičnom vlasništvu supruga Dubravke Šuice. Suprug je također vlasnik tvrtke  DUBE d.o.o. za prijevoz na moru, no tvrtka je neaktivna od 2016. godine.

Šuica je navela u Izjavi da joj je suprug u mirovini nakon što je radio kao pomorski kapetan za Gearbulk Holding Limited, Pullmantur Gruceros Madrida.

Komentara 114

JA
jackiechan3
11:48 30.09.2019.

ako joj je muž bia kapetan na strancu duge plovidbe i to nekoliko desetljeća, onda im nije ni tribala Šuičina plaća

BO
Bojance
11:49 30.09.2019.

Ovo navedeno i ne vrijedi bas 5 milijuna eura kako su neki tvrdili. Jos jedan GONG-ov pucanj u prazno i potvrda da su SDP-ova ekspozitura.

TE
tegovdizac
11:51 30.09.2019.

sve smo ovo znali odavno tako da cijeli ovaj igrokaz u reziji sdpa, a izvedbi gonga, samo je los pokusaj da je se ocrni dok traju imenovanja u europskoj komisiji. bernardic i drustvance samo mogu biti jalni sto Hrvatska ima drugog čovjeka u EU i što oni ne predstavljaju ama baš ništa, kako u Europi, tako i doma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije