Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepucavanje na Twitteru

Dubravka Šuica reagirala na prozivke o imovini pa objavila fotografiju svog 'dvorca'

Dubravka Šuica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
29.09.2019.
u 22:01

Oporba i GONG pozvali su Dubravku Šuicu da dokaže podrijetlo svoje imovine i tvrde kako je 'teška' pet milijuna eura. Međutim, ona to poriče

Nakon što je GONG pozvao hrvatsku europarlamentarku i kandidatkinju za potpredsjednicu Europske komisije Dubravku Šuicu da objavi detalje o svojoj imovini, a tome su se priključili i predsjednički kandidat Miroslav Škoro kao i brojni političari iz redova oporbe, Dubravka Šuica oglasila se na Twitteru.

Naime, proziva ju se da ima imovinu vrijednu pet milijuna eura, no ona tvrdi kako je to lažna vijest.

Objavu je napisala na engleskom jeziku.

– 5 milijuna era = lažna vijest. Digitalne platforme su akteri napretka, moramo osigurati da ih se ne koristi za destabilizaciju naših demokracija. Trebamo razviti zajedničke standarde kako bismo savladali probleme poput dezinformacija i poruka mržnje na internetu – napisala je Šuica.

 

Na njezinu objavu brzo je reagirao GONG.

– Dezinformacije nisu sve ono što se ne sviđa političkoj eliti. Ima li nominirana povjerenica za demokraciju (i demografiju) neke zloslutne namjere prema demokratskoj kontroli vlade? – upitali su je iz GONG-a te dodali:

– Najbolji način uklanjanja dezinformacija jest pokazivanje dokaza i dokumenata koji ih opovrgavaju.

Nakon toga, Šuica je objavila fotografiju svog '31 godinu starog dvorca'. Riječ je o kući u Cavtatu sagrađenoj 1988. godine, a fotografirao ju je jučer njezin suprug, Stijepo Šuica.

GONG je, naime, poslao pitanja o Dubravki Šuici na nekoliko adresa, uključujući i odbore Europskog parlamenta i Kolegij predsjednika klubova EP-a, a u kojima, između ostaloga, žele da se razjasni podrijetlo njezine imovine.

S druge strane, šef SDP-a Davor Bernardić zapitao se 'kako je moguće da jedna profesorica iz dubrovačke gimnazije ima imovinu vrijednu, kako se nagađa, oko pet milijuna eura'.

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro pozvao je Šuicu da objavi svoju imovinsku karticu tvrdeći kako će i on to učiniti kada službeno počne kampanja te da ne razumije 'zbog čega je premijer nervozan'.  

U obranu Dubravke Šuice odmah je stao premijer Andrej Plenković koji je kazao kako je GONG lijeva nevladina organizacija  koja se 'isključivo i jedino angažira na politici SDP-a' i koja 'vodi jednu oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice Europske komisije iz Hrvatske'.

Ključne riječi

Komentara 174

DU
Deleted user
20:22 29.09.2019.

Debelo sam protiv toga da se objavljuje imovina onih koje netko uhvati na zub. Ili svi, ili nitko!

RI
riise
19:44 29.09.2019.

Bez ikakvih dokaza g-dja Šujica se razvlači po medijima, lažno insinuira za korupciju i sukob interesa...a ja mislim da bi bilo u redu da oni koji to rade podastru dokaze za ovako teške i opasne optužbe...to nas vraća u doba totalitarizma, jer se tada tako radilo...!

RI
Richard10
20:51 29.09.2019.

Kaj je ovim ljudima, stalno kokodaču, neka objavi imovinsku karticu, neka objavi.. Ja sam se prije jedno 5-6 dana igrao malo po internetu i na stranici EU parlamenta imovinske kartice svih novih članova komisije i među njima i Dubravke Šuice. Osim toga to sam čuo i Plenkovića mislim prekjučer da je Šuica objavila svoju karticu. To mi je pak malo čudno da baš novinari neznaju, ili im se pak ne uklapa u njihovu koncepciju od pet mil. eur.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije