Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin u Vukovaru

Državljaninu Srbije kaznena prijava: Udarali ga, palili dijelove tijela, rezali staklom...

Ovčara
Patrik Macek/PIXSELL
05.11.2018.
u 10:19

Zarobljenika su iz "Veleprometa" odveli u kuću u vukovarskom naselju Sajmište, u kojoj je bio smješten dio pripadnika srpske paravojne postrojbe

Policija je u suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom prijavila 50-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnog hrvatskom pravosuđu, kojega sumnjiči za ratni zločin protiv zarobljenog hrvatskog vojnika u Vukovaru.

Istražitelji sumnjaju da je 50-godišnji državljanin Srbije, tada 23-godišnji pripadnik srpske paravojne postrojbe "Leva supoderica", 21. studenog 1991. u poslijepodnevnim satima s još dvojicom pripadnika iste srpske paravojne postrojbe došao u prostorije "Veleprometa" u kojem su nakon pada Vukovara bili zatočeni civili i pripadnici hrvatskih oružanih snaga te iz navedenih prostorija "Veleprometa" izveli 48-godišnjeg hrvatskog državljanina, tada 21-godišnjeg zarobljenog pripadnika I. gardijske brigade Hrvatske vojske koji je tamo bio doveden s poljoprivrednog dobra „Ovčara“.

Zarobljenika su iz "Veleprometa" odveli u kuću u vukovarskom naselju Sajmište, u kojoj je bio smješten dio pripadnika navedene srpske paravojne postrojbe.

"Osumnjičeni državljanin Srbije i drugi pripadnici srpske paravojne postrojbe 'Leva supoderica' su spomenutog hrvatskog državljanina u navedenoj kući psihički i fizički zlostavljali udarajući ga rukama i nogama po cijelom tijelu, udarajući ga puškom 'pumpericom' po glavi, paleći mu dijelove tijela otvorenim plamenom upaljača i svijeća uslijed čega je hrvatski državljanin trpio veliku i intenzivnu bol. Također su ga staklenom bocom udarili u glavu, od kojeg udarca se boca razbila, da bi mu potom odlomljenim komadom boce zadali više reznih rana po desnoj ruci i leđima.

Nakon opisanog zlostavljanja i velikih patnji odveden je u logor u Republiku Srbiju u kojem je, zajedno s drugim zarobljenicima s područja Vukovara, bio zatočen do razmjene 1992. godine", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Pogledajte video: Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

 

Ključne riječi

Komentara 12

NI
NikoCro
10:40 05.11.2018.

Kako nase pravosudje uvijek podize optuznice protiv nedostupnih, a po Vikovaru se setaju dostupni zlocinci i nikada optuznice protiv njih, sramota i mazanje ociju narodu

Avatar rubinet
rubinet
11:25 05.11.2018.

Čekali su 27 godina?Dvadeset sedam godina?

DU
Deleted user
11:05 05.11.2018.

Opet šuplje optužnice protiv negdje nekoga koji je negdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije