Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlado, odstupi

Drugi dan prosvjeda u Istanbulu - policija se i dalje brani suzavcima

istanbul (1)
Reuters/PIXSELL
01.06.2013.
u 11:42

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan kazao je kako neće odustati od uređenja trga te da neće popustiti 'divljim ekstremistima'

Prosvjedi koji su u turskom Istanbulu eskalirali u petak zbog izgradnje kulturnog šoping centra na trgu Taksim nastavljaju se i u subotu. Policija je opet posegnula za suzavcima kako bi se obranila od prosvjednika i spriječila ih da prodru na trg koji žele sačuvati od izgradnje, piše Reuters. Trenutno prosvjeduje nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan kazao je kako neće odustati od uređenja trga te da neće popustiti 'divljim ekstremistima', a policiji je savjetovao kako može koristiti i oštrije mjere da zaustavi prosvjednike.

– Ne natječite se s nama. Ako vi možete skupiti 200.000 ljudi, ja ih mogu skupiti milijun – rekao je Erdogan.

Prosvjeduje se sada i protiv vlade pod parolom 'ujedinjeni protiv fašizma', 'Vlado, odstupi'. 

Do sukoba prosvjednika i policije došlo je i u dijelu grada Bešiktaš kada je masa ljudi prešla most namjeravajući s druge strane prići Taksimu.

Medicinske ekipe pomoć su pružile oko 1000 osoba koje su ozlijeđene u sukobima u petak.

Iz Ministarsva vanjskih poslova i europskih integracija na Twitteru su pak savjetovali hrvatskim građanima da izbjegavaju mjesta javnih okupljanja u Istanbulu, Ankari i Izmiru, zbog prosvjeda 

>>Policija suzavcem i vodenim topovima rastjerivala prosvjednike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije