Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Radnici zajedno"

Dragičević Kalmeti: Prosvjed neće otežati privatizaciju 3. maja

 brodogradilište 3 maj
Goran Kovačić/Pixsell
02.04.2010.
u 12:43

Svi građani Primorsko-goranske županije pozvani su na veliki prosvjed "Radnici zajedno" koji u srijedu, 7. travnja, u pet minuta do podne, na Trgu 128. brigade HV-a u središtu Rijeke pripremaju sindikati udruženi u SSSH.

RIJEKA - Prosvjed organizira SSSH, a ne podružnica 3. maja i radnici će sudjelovanjem na prosvjedu, zajedno s drugim radnicima iz PGŽ, iskazati nezadovoljstvo gospodarskom situacijom u zemlji i gubljenjem radnih mjesta. Time neće otežati privatizaciju 3. maja, kao i drugih brodogradilišta. Sudbina je i dalje neizvjesna, a Vlada se do sada nije izjasnila, niti upoznala sindikate s varijantom B i predviđenim rješenjima, poručio je predsjednik SMH Vedran Dragičević ministru Božidaru Kalmeti koji je izjavio da će riječki prosvjed naškoditi drugom krugu privatizacije.

Svi građani Primorsko-goranske županije pozvani su na veliki prosvjed "Radnici zajedno" koji u srijedu, 7. travnja, u pet minuta do podne, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u središtu Rijeke pripremaju sindikati udruženi u SSSH. Jadranka Tomašić, s predstavnicima sindikata, još je jednom pozvala sve zaposlene, nezaposlene, učenike, studente i umirovljenike na veliki prosvjed "Radnici zajedno".

Prosvjednom okupljanju pod motom "Hoću dobiti i zadržati posao, biti pošteno plaćen i živjeti dostojanstveno sada i u starosti" pridružit će se, osim radnika 3. maja, koji će marširati od škvera do središta Rijeke, Sindikati u trgovini, graditeljstvu, turizmu, energetici, kemiji i nemetalu, Sindikat metalaca Hrvatske i studenti Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije