Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIKA ČINI LOPOVA

Dobio punomoć da kupi strojeve, no on podigao 904.667 kuna i potrošio ih na sebe

Hrvatska od 1. siječnja 2023. uvodi euro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
06.04.2022.
u 10:04

Punomoć je izdana 23. veljače 2017. u  Zagrebu i njome je 53-godišnjak bio opunomoćen da u ime oštećenika raspolaže novcem koji je na računu

Za zloporabu povjerenja optužen je 53-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Split. Tereti se da je spomenuto djelo počinio od 23. veljače 2017. do 9. svibnja 2017. i to nakon što  ga je oštećenik opunomoćio da s njegovog računa otvorenog u jednoj banci podiže novac.

Punomoć je izdana 23. veljače 2017. u  Zagrebu i njome je 53-godišnjak bio opunomoćen da u ime oštećenika raspolaže novcem koji je na računu, no samo u svrhu kupovine potrebnih strojeva i opreme za oštećenikovo poljoprivredno gospodarstvo u Sinju. 

No kako to obično biva, prilika čini lopova pa je  53-godišnjak optužen da je iskoristio danu mu punomoć, da s računa podigne ukupno 904.667 kuna. No novac nije koristio za kupnju strojeva, već ga je iskoristio za više pozajmica koje su izdane u ime osječke tvrtke koju je 53-godišnjak osobno zastupao.

Radilo se o ukupno 462.960 kuna pozajmica, a naknadno je utvrđeno da je za taj novac kupio pozajmice i strojeve koje nikada nije prepisao na oštećenika. Što se tiče preostalih 441.707 kuna, taj je novac, navodi se u optužnici, 53-godišnjak potrošio na podmirivanje svojih životnih potreba. 

>> VIDEO Policija o tragediji u Donjoj Bistri: Majka je nožem ubila dijete i sebe, tijela je pronašao otac


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije