Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Kosor:

'Do rasprave o opozivu Kuščevića u Saboru neće ni doći'

Darinko Kosor, šef HSLS-a i zastupnik u Skupštini
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
05.07.2019.
u 11:53

Situaciju će riješiti predsjednik Vlade i HDZ-a na sastanku koji će biti održan najvjerojatnije u utorak. Mislim da će se sve riješiti dobro u interesu RH i građana, kaže Kosor

Do rasprave o opozivu ministra uprave Lovre Kuščevića u Saboru neće ni doći, uvjeren je HSLS-ov Darinko Kosor, očito sugerirajući da će prije toga Kuščević sam podnijeti ostavku ili da će ga premijer smijeniti. Vjeruje da će sve narušeni odnosi u vladajućoj koaliciji biti riješeni do sredine sljedećega tjedna.

– Situaciju će riješiti predsjednik Vlade i HDZ-a na sastanku koji će biti održan najvjerojatnije u utorak. Mislim da će se sve riješiti dobro u interesu RH i građana. I Vlada i većina su tu radi interesa građana. Mislim da sam vam time dao jasan odgovor – odgovorio je Kosor na pitanje ostaje li pri stavu da Kuščević mora otići. Kritiku ipak upućuje HNS-u zbog nekorektnog odnosa.

– Mi sigurno ne bi nastupili na takav način jer,sjetite se 2010. godine kada smo bili nezadovoljni, pošteno smo istupili iz koalicije. Ne možete sjediti u Vladi i imati desetine direktora i državnih tajnika, ministara, imati novog lidera stranke koji govori da iz koalicije treba izaći i još podržavati kandidata za predsjednika iz glavne oporbene stranke – pojašnjava Kosor.

Može li većina onda ovisiti o Bandićevim “žetončićima”, upitan je.

– Nikada većina neće ovisiti o Bandićevim žetončićima. To su samostalni zastupnici koji misle svojom glavom, to su pokazali i na primjeru ministrice Divjak – kaže Kosor.

Predsjednik HSLS-a prisjetio se dugogodišnje političke tajnice Dorice Nikolić koja je jučer preminula.

– U ime HSLS-a želim vas izvijestiti i službeno da je jučer u popodnevnim satima preminula naša Dorica Nikolić. Bila je dugogodišnja politička tajnica stranke i saborska zastupnica. Ali isto tako je bila i dobra duša HSLS-a. U HSLS-u je bila od osnivanja stranke, od 1989. godine, ali ono što je jednako važno je da je bila moralna ikona hrvatske politike. Ona je svojim radom dokazivala da se svojim radom možete baviti i na pošten način u interesu građana RH. Svi članovi HSLS i ja želimo da počiva u miru i neka je dragi Bog čuva – rekao je Kosor. Prisjetio se Zagrebačke krize kada je HSLS krajem devedesetih trebao dobiti gradonačelnika, a Dorica Nikolić je tada bila potpredsjednica Gradske skupštine.

– HSLS se tada borio za demokratizaciju Hrvatske. Sjetite se i prosvjeda za Radio 101 kada je ona bila tajnica Vladi Gotovcu i tih borbi. I povijest HSLS-a je vezana za Doricu Nikolić i ona je vezana na HSLS i od prvih dana je prolazila najvažnije događaje za stranku. Kada smo 2010. izašli iz vlade Jadranke Kosor i HDZ-a bila je prva koja je rekla da ide za svojim vodstvom i napustila je mjesto državne tajnice socijalne skrbi i pokaza da su joj uvjerenja i stranka iznad svih interesa i svih funkcija – zaključio je Kosor.

Komentara 9

DL
dr Luigi
13:21 05.07.2019.

Sramotni komentar bez imalo morala i mišljenja vlastitom glavom,nakon izbora neće više vidjeti sabora.

MI
miki45
13:25 05.07.2019.

meine bih bilo sramota i ispod casti u tome saboru sa takovim ljudima raditi nezna se koji se vise obogatijo od pusicke nadalje jandrokovica

ML
Mlad75
12:29 05.07.2019.

Ti nikad nisi ni trebao bit u Saboru...imas podrsku od 0,00001 a cijela tvoja stranka 0,000001 ni vlastite obitelji ne glasaju za vas...i ti se javljala kao neki autoritet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije