Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Do 2000 kuna mjesečno za radnika koji bude radio kraće

Zagreb: Na pročelju zgrade na Trgu bana Jelačića radnici postavljaju skelu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
25.06.2020.
u 20:45

Uvjeti za tvrtke: da potporu traži za bar 20% radnika, tj. 10% ako zapošljava više od 50 ljudi, pad prihoda bar 20%, smanjenje fonda sati 10-50%, da radnik ne radi od kuće

Počev od 1. lipnja pa do kraja ove godine, uvode se državne potpore za skraćivanje radnog vremena do najviše 2000 kuna po zaposlenome. Uvjete za korištenje potpore ispregovarali su sindikati i poslodavci s Vladom za tvrtke s deset i više zaposlenih te se očekuje da će odluka brzo biti prihvaćena na sjednici Upravnog vijeća Zavoda za zapošljavanje. Neovisno o ovoj odluci, idućih dana pripremit će se nova odluka s jednostavnijom procedurom za sufinanciranje kraćeg rada za mikro i male poduzetnike s manje od deset zaposlenih. Mjera za male krenula bi od srpnja, dok bi se za tvrtke s više od 10 zaposlenih  potpore mogle dobiti i za lipanj. 

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Virus je ostao isti, nije oslabio ljeti i dodatan oprez je nužan

Učenici iz BiH koji u Hrvatskoj polažu maturu neće ići u karantenu 

- Hrvatska je uspješno upravljala najvećom krizom u povijesti EU

- Mariću uvjerljiva prednost pred Penavom i Matićem

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije