Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ SAD-A

Djevojka i njezin dečko godinu dana primali uvredljive poruke, iznenadili se kada su otkrili tko stoji iza njih

Pixabay/Ilustracija
19.12.2022.
u 09:43

Policija je priopćila kako je maltretiranje dvoje tinejdžera počelo početkom 2021. U početku njih dvoje nisu ništa učinili. Tek kada se ni nakon gotovo godinu dana uvredljive poruke nisu smanjile, obratili su se svojoj školi

Jedna djevojka i njezin dečko iz američke savezne države Michigan godinu su dana dobivali uvredljive SMS poruke i komentare na društvenim mrežama, a kad su sve prijavili upravi škole, došli su do otkrića kakvom se nisu nadali. U istragu se čak uključio i FBI koji je otkrio kako uvredljive poruke šalje majka tinejdžerice Kendra Gail Licari (42).

Prema pisanju američkih medija, istražitelji su ispitali Kendru Gail Licari i navodno je sve priznala. Ona je oko godinu dana slala uvredljive poruke pune mržnje svojoj kćeri i njezinom dečku, piše Fenix magazin. 

Istražitelji su prikupili 349 stranica teksualnih poruka i komentara koje je majka tinejdžerice pisala na društvenim mrežama. Kako je ne bi otkrili, koristila je VPN poslužitelje, odnosno, mrežne veze kojima je teško ući u trag. Uz to, koristila je jezik kojim se služe mladi pa je djelovalo kao da uvrede dolaze od druge tinejdžerice.

Policija je priopćila kako je maltretiranje dvoje tinejdžera počelo početkom 2021. U početku njih dvoje nisu ništa učinili. Tek kada se ni nakon gotovo godinu dana uvredljive poruke nisu smanjile, obratili su se svojoj školi.

Škola je obavijestila roditelje dvoje mladih, a majka se tada pretvarala kako pomaže tinejdžerima pronaći onoga tko šalje poruke. Majka je prestala slati poruke, ali tad se već uključio FBI koji je uspio otkriti IP adresu nepoznatog pošiljatelja. Otkrili su da je to IP adresa žrtvine majke. 

Majka je platila jamčevinu i privremeno je puštena iz pritvora no prijeti joj višegodišnja zatvorska kazna.

Vole luksuzan život: Ovi horoskopski znakovi su najveći materijalisti!

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

NA
najposebniji
11:13 19.12.2022.

Znači ništa od VPNa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije