Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOZIMO Mala Antonija čvrsto vjeruje u operaciju

Djevojčica s naslonjenom glavom ima termin za operaciju, ali ne i sav novac

antonija2_311.jpg
import
25.09.2008.
u 21:36

Da? Molim? Dobro?! Samo malo da zapišem... - tihim je glasom danas u podne odgovarala na telefonski poziv Božica Sever dok su joj se na licu izmjenjivali izrazi iznenađenja, nevjerice i - sreće.


- Sve je u redu, vijesti su prekrasne, samo da dođem k sebi - objasnila je nakon razgovora Božica tražeći po papirićima: - Zvali su iz Prve hrvatske kladionice. Pozvali su me u Zagreb gdje će mi vlasnici Renato Išpan i Goran Krivić i predsjednik uprave Mirko Lulić uručiti ček na veći novčani iznos za operaciju moje Antonije.

28. listopada
Da nije zapisala kamo i kada treba doći, od uzbuđenja ne bi ništa zapamtila. U domu te samohrane majke danas je bila poprilična gužva jer je HTV-ova ekipa snimala prilog o djevojčici Antoniji. O njoj smo mi pisali početkom rujna - djevojčica je rođena s glavom naslonjenom na jednu stranu, a operacija u drugoj godini života nije joj pomogla.

Preko majčina prijatelja medicinsku dokumentaciju pogledali su u Dječjoj klinici u Baselu, pozvali djevojčicu na pregled i dali joj termin za operaciju kojom će joj produžiti živac i podignuti glavu. Dok Antonija govori: “želim biti lijepa kao i druga djeca i da me više ne boli”, majka joj operacijom želi osigurati zdravlje. Operacija, odnosno više njih u nizu i rehabilitacija trajat će dva mjeseca, a majka do 28. listopada treba osigurati 500.000 kuna.

Otkad smo objavili priču s računom za pomoć, sjele su 223 uplate između 50 i 20.000 kuna - u samo 20 dana uplaćeno je 97.857,74 kuna. S prvom donacijom motorista “Zlih majki” na računu je 131.857,74 kune.

- Naš župnik Dražen Karačić sav milodar na blagdan Svetog Križa dao je Antoniji, čak 20.000 kuna. Pomoć su uplatili brojni neznani ljudi. Evo, 15.000 kuna iz Hrvatske agencije za nadzor financija, neka imena pišu, neka ne - uzbuđeno govori Božica pokazujući nam izvod iz banke.

- Ne znam kako ću ikada zahvaliti svim tim ljudima... Sada i poziv iz Prve sportske kladionice... - govori Antonijina majka. Premda nedostaje još poprilično, sve te donacije vratile su joj optimizam.

Uspjet ćemo
- Ne želim uopće razmišljati o tome da nećemo uspjeti. Ovaj smo tremin za operaciju čekali tri godine. Ma, ne! Uspjet ćemo. Vidite koliko ima dobrih ljudi - kaže Božica.

Ne zaboravlja ni Antonijinu školu i općinu Sv. Križ Začretje, koji su im omogućili da odue na pregled u švicarsku Dječju kliniku u Baselu.
Ali zabrinuta je danas bila odlikašica Antonija, ne zbog novca, nego gipsa na ruci: - Išla sam i pala pa sad već 20 dana nosim gips. Hoće li mi do operacije ruka zacijeliti?


Skupimo svih 500.000 kuna

Zbog velikog odjeka među čitateljima i mi smo uvjereni da će se uspjeti prikupiti potrebnih 500.000 kuna. Među brojnim donatorima je i Samoborska banka, koja je donirala 2000 kuna i kod koje je otvoren račun za malu Antoniju. Sve koji žele i mogu pozivamo da se uključe u ovu akciju, a svoj prilog mogu uplatiti na račun Antonije Sever, broj 2403009-3171000293.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije