Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PAD PRODAJE

Djeci više nije zanimljiva? Najpopularnija lutka na svijetu proživljava teške trenutke

Barbie lutke
Foto: Reuters
1/6
21.04.2017.
u 09:51

Dionice Mattela pale su za šest posto, a u proteklih 12 mjeseci izgubile su čak četvrtinu svoje vrijednosti.

Barbie, nekad neizostavna igračka svih djevojčica danas prolazi teške dane. Prodaja ove lutke pala je za 13% u prvom tromjesečju, to je drugi kvartal za redom da prodaja pada.

Barbie je gotovo šest desetljeća ključan dio prodaje za tvrtku Mattel koja je u prva tri mjeseca 2017. godine zabilježila pad prodaje od 15,4%, javlja BBC.

Prvih devet mjeseci 2016. godine prodaja barbika bilježila je rast, a to je bio rezultat novih marketinških napora kao i lansiranja lutki s više tonova kože kao i oblika. Ovim su potezom htjeli doskočiti kritičarima koji su tvrdili da lutke kao što je Barbie predstavljaju nerealno tijelo za djevojčice.

Dionice Mattela pale su za šest posto, a u proteklih 12 mjeseci izgubile su čak četvrtinu svoje vrijednosti.

Kompanija je zabilježila i lošu prodaju za Uskrs te je u prvom kvartalu zabilježen gubitak od 113,2 milijuna dolara što je puno više od prošle godine kada je gubitak bio 73 milijuna dolara.

>> Evo zašto ne bi smjeli dopustiti djevojčicama da se igraju s popularnim 'barbikama'

>> I to se dogodilo: Prvi put u 50 godina proizvodi se i ovakva Barbie

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije