Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika promjena

Divjak: Planiramo cjelodnevnu nastavu u jednoj smjeni, od 9 do 16

Blaženka Divjak
Patrik Macek/PIXSELL
13.03.2019.
u 12:05

Ministrica je napomenula da Hrvatska, nažalost, zaostaje i u broju sati i u načinu rada u školama zbog čega roditelji često moraju plaćati instrukcije ili sami raditi s djecom

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je danas nakon sastanka s predstavnicima Svjetske banke da Ministarstvo planira uvesti cjelodnevnu nastavu u jednoj smjeni za sve osnovnoškolske ustanove u Hrvatskoj te da u tom smislu ima potporu Svjetske banke.

"Radio se plan za sljedećih pet godina suradnje sa Svjetskom bankom i meni je iznimno drago da je obrazovanje u prvom planu i da mi u suradnji sa Svjetskom bankom radimo sljedeći veliki korak u obrazovnoj reformi", rekla je ministrica Divjak novinarima nakon sastanka.

"Mi planiramo cjelodnevnu nastavu u jednoj smjeni, od 9 do 16, za sve osnovnoškolske ustanove u Hrvatskoj i u tom smislu imamo potporu Svjetske banke i to će biti u našem planu. Sigurna sam da će to, nakon početne promjene paradigme u poučavanju, bitno pridonijeti da naši učenici ne zaostaju za svojim europskim kolegama", istaknula je ministrica.

Napomenula je da Hrvatska, nažalost, zaostaje i u broju sati i u načinu rada u školama zbog čega roditelji često moraju plaćati instrukcije ili sami raditi s djecom.

Dodala je da je projekt već pripremljen te da očekuje da će za nekoliko mjeseci takav plan biti usvojen i da će od iduće godine krenuti pilot projekt cjelodnevne nastave u Hrvatskoj.

Na pitanje koliko je to izvedivo bez izgradnje novih škola, ministrica je odgovorila da je i to uključeno. "Proširivat će se postojeći kapaciteti. Jedan od dijelova programa je izgradnja, dogradnja, opremanje, restrukturiranje postojećih kapaciteta", rekla je ministrica Divjak.

Video: Ministrica čitala uvrede koje je primila

Komentara 4

AM
Axis Mundi
13:39 13.03.2019.

Krasno, djeca će biti po cijele dane u školi, roditelji (oni sretnici) po cijele dane na poslu - sjećat ćemo se slobodnog vremena i privatnog života kakav je nekad davno bio.

Avatar grbadeva
grbadeva
16:57 13.03.2019.

To mi se čini posve u redu uz uvjet da djeca nemaju domaću zadaću, te da u školu i iz škole idu sa jednom bilježnicom.

ZM
zeljko.mikacic
12:43 13.03.2019.

da li je ova država u stanju pripremiti sve one strukture koje trebaju pratiti ovakav način nastave. sumnjam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije