Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD NOVOZARAŽENIH

Đikić: Mjere stožera nisu djelotvorne, treba razmotriti njihovo ukidanje

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
20.02.2022.
u 22:17

U Sloveniji je u posljednja 24 sata preminulo 18 osoba, dok ih je u Hrvatskoj bilo 42. Broj novozaraženih je gotovo jednak

Slovenija s ponedjeljkom ukida gotovo sve epidemiološke mjere - COVID potvrde više neće vrijediti, neće biti ograničenja broja gostiju u restoranima i kafićima, a počinju raditi i noćni klubovi. Znanstvenik Ivan Đikić kazao je kako mjere u Hrvatskoj nisu dale rezultata. 

- Mjere koje imamo kao što su COVID potvrde i druge mjere koje je stožer uveo pokazale suse  do sada nedjelotvornima, a te mjere treba razmatriti da se maknu jer ako nisu učinkovite onda ih je nepotrebno imati - kazao je Đikić za RTL

U Sloveniji je u posljednja 24 sata preminulo 18 osoba, dok ih je u Hrvatskoj bilo 42. Broj novozaraženih je gotovo jednak, no cijepljenih je u Hrvatskoj manje. 

- Svaka država prema epidemiološkoj situaciji procjenjuje kada je vrijeme za ukinuti ili pojačati neku mjeru. Mi vidimo zadnjih dana se bilježi pad novozaraženih, ali to su i dalje visoke brojke, mi imamo visoke brojke pacijenata u bolnicama i puno preminulih - smatra Vesna Višekruna Vučina, epidemiologinja HZJZ-a. 

>> VIDEO Austrija uskoro ukida gotovo sve korona mjere. Od idućeg tjedna lakši ulazak u zemlju

Komentara 33

DU
Deleted user
22:56 20.02.2022.

Dikiću, mjere se nigdje nisu pokazale učinkovite u suzbijanju epidemije, kao što pokazuju brojna istraživanja priznatih sveučilišta. No, izuzetno su učinkovite u uništavanju ekonomije, društva, i sveukupnog napretka naroda i pojedinaca. A to im je očito i bila namjera.

AN
ante555
22:32 20.02.2022.

Kad se ovaj probudio

DU
Deleted user
22:58 20.02.2022.

isti koji su trazili uvodenje mjera dostojnih nacisticke njemacke postaju najveci zastitnici ljudskih sloboda ,prava na izbor i postivanje nurnberskog kodeksa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije