Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18. sabor HSLS-a

Darinko Kosor ponovno izabran za predsjednika HSLS-a

hsls
Foto: HSLS
1/5
05.12.2015.
u 18:01

Darinko Kosor je izbore osvojio s čak 93 posto glasova

Na 18. saboru HSLS-a održanom pred više od 500 delegata stranke iz svih hrvatskih županija u zagrebačkom hotelu Antunović, Darinko Kosor je po treći put izabran za predsjednika HSLS-a. Kosor je izbore osvojio s čak 93 posto glasova.

Na Saboru su birani i potpredsjednici stranke, pa će tako Darinku Kosoru u vođenju stranke sljedeće 4 godine prvi suradnici biti Dario Hrebak, Linda Rossini Gajšak, Miljenko Šimpraga i Ante Franić.

Darinko Kosor, reizabrani predsjednik HSLS-a, zahvalio se delegatima na suradnji posljednjih šest godina te izrazio ponos na pripadnost prvoj stranci u modernoj političkoj povijesti Hrvatske. U svom kandidacijskom govoru izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su reforme postale ključna politička tema u Hrvatskoj, za što se HSLS bori još od prošlih parlamentarnih izbora. Što se stranačkih ciljeva tiče, Kosor je od kratkoročnih ciljeva istaknuo važnost doprinosa HSLS-a u slaganju nove saborske većine i reformske vlade te istaknuo kako će u slučaju da dođe do konstituiranja Hrvatskog Sabora, HSLS formirati svoj klub zastupnika.

Kao najvažnije dugoročne ciljeve Kosor vidi u daljnjem radu na jačanju stranačke organizacije u cilju što boljeg rezultata na lokalnim izborima koji će se održati u proljeće 2017. godine. HSLS na tim izborima planira sudjelovati sa 50 samostalnih kandidata za funkcije gradonačelnika i načelnika te vlastitim kandidatom na izborima za Grad Zagreb.

>> HSLS zastupnike manjina poziva na suzdržanost i strpljivost

Komentara 41

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
18:56 05.12.2015.

Više glasova bih ja skupio u svojoj ulici nego što je ovaj hdzovski isprdak dobio na izborima...

AN
antikamenjar3
20:43 05.12.2015.

Ovaj je prešao iz jednog tabora u drugi više puta u životu nego su šatoraši janajca okrenuli u svojim odajama. Čudi me da nije još dao dva mandata na raspolaganje Milanoviću, valjda čeka da ovaj sakupi 72-73 da zna da igra sigurno. Mogo bi i onoh HSSovca povuč za sobom. Očekivao je 4-5 madata dobio 1 i sigurno nije zadovoljan svojim statusom u koaliciji.

DU
Deleted user
18:14 05.12.2015.

od 107 clanova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije