Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Đapić: Osuđujemo samu činjenicu sudovanja o pjesmi 'Bojna Čavoglave' i pozivamo narod na neposluh

Sama činjenica da Visoki prekršajni sud presuđuje o simbolici oslobodilačkog Domovinskog rata izravno je priznanje potpunog sloma temeljnih vrijednosti na kojima je obnovljena i obranjena današnja Republika Hrvatska, smatra čelnik stranke Desno
21. veljače 2020. u 12:05 15 komentara 1605 prikaza
Anto Đapić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Odjel za javni red i mir Visokog prekršajnog suda donijet će danas (petak) konačnu odluku o eventualnoj dozvoli ili zabrani korištenja pozdrava “Za dom spremni” u pjesmi “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona. Te će se odluke morati držati i ostali suci, budući da će ona biti obvezujuća, podsjećaju u stranci Desno.

Boro Nogalo četvero kandidata Poništen natječaj za novog ravnatelja. Nogalo: 'Naše čudo svima smeta, idemo izginuti'

– Sama činjenica da Visoki prekršajni sud presuđuje o simbolici oslobodilačkog Domovinskog rata izravno je priznanje potpunog sloma temeljnih vrijednosti na kojima je obnovljena i obranjena današnja Republika Hrvatska i jasna poruka hrvatskom narodu da je današnja država dovedena konzistentnim državnim politikama nakon 2000.godine u suprotnost sa svojim narodnim izvorištima – smatra Anto Đapić, čelnik stranke Desno.

– Nesrazmjer državnih i društvenih vrijednosti, koji s jedne strane realsocijalističku komunističko-jugoslavensku simboliku predstavlja u Rijeci kao hrvatsku kulturnu poruku Europi usprkos službenom prijeziru i osudi te simbolike od Europe, a s druge strane ista ta država presuđuje o prihvatljivosti pjesme Boja Čavoglave, s kojom se branila Hrvatska i sama narav europske slobode, čini zastrašujuću raspuklinu između države danas i hrvatskog naroda. To ne može dobro završiti. Mi u DESNO izričito osuđujemo samu činjenicu sudovanja o pjesmi Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona i pozivamo hrvatski narod na neposluh i otpor samoj toj činjenici, pri čemu držimo da država čije pravosuđe postaje instrument poraženih snaga u pokušaju zatirana simbolike hrvatske pobjede javno šalje poruku o svome posrnuću i svojoj nenarodnosti – poručio je Đapić nadalje.

Kruzer Diamond Princess Zaraza koronavirusom Dramatične poruke s kruzera: 'Pod stresom smo, uplašeni. Novac ne znači ništa ako umrete'

Njih ne zanima, nastavio je, presuda suda u ovome slučaju.

– Jer ne možemo prihvatiti bilo kakvu dvojbenost simbolike našega oslobodilačkog rata i slavnoga HOS-a, jer državu i sud koji se usudio na ovakav način suprotstaviti svome narodu i temeljnim vrijednostima na kojima je hrvatski narod uspostavio tu državu, ne možemo poštovati, ne možemo držati svojom, ne možemo braniti, a moramo odmah mijenjati i vratiti korijenima. Nije vrijeme zgražanja i čekanja, vrijeme je otpora toj zastrašujućoj činjenici – zaključio je Đapić.

Video: Predsjednički izbori: Anto Đapić u studiju Večernjeg TV

Koronavirus u Irskoj
UVELI I 5. STUPANJ
Najstroži 'lockdown' u Europi: Druženja dopuštaju samo samohranim roditeljima i samcima
Jabuke
PROMO
Enna Fruit pokreće akciju „Mjesec domaće jabuke“ s ciljem poticanja prodaje domaćih sorti
  • Zlatniivan:

    Tomsonove pjesme su duh Hrvatskog naroda a Dušu Hrvata nitko ne može ubiti! Rođen spreman.

  • zlatan456:

    Znamo kako je završio svaki režim koji se okomio na Hrvate i domoljublje. Strpljen, spašen.

  • sicario22a:

    Neče dobro završiti dok su na vlasti KOMUNJARE .