Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Habijan:

'Nije točno da iza mog poziva Karamarku da odstupi stoji Milijan Brkić'

Damir Habijan
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/3
10.06.2016.
u 08:30

Šef varaždinskog HDZ-a ostavku na koju ga je pozvao Milošević ne misli dati, ali je svoj mandat dao u ruke gradskome odboru

- Koliko znam, on je zbilja neovisan i nema političkog mentora prema kojemu bi imao kakvih obveza. Osim toga, materijalno je zbrinut. Jedino je sigurno da njegov istup odgovara Milijanu Brkiću, a zna se da je varaždinski ogranak na Brkićevoj, a ne na Karamarkovoj strani – tako o Damiru Habijanu, šefu varaždinskog HDZ-a, koji je razbjesnio stranački vrh pozivom Karamarku da odstupi iz Vlade, govori dobar poznavatelj političkih prilika u “gradu baroka”.

Habijan je varaždinski HDZ preuzeo potkraj travnja ove godine, nakon što je stranka gotovo godinu dana tražila lice koje bi joj popravilo kronično mizeran rejting u tome gradu. Odabir je, prema preporuci županijskoga stranačkog šefa Anđelka Strička, pao na mladog, 34-godišnjeg elokventnog i modernog pravnika dendijevskog izgleda. Rođeni Varaždinec, Habijan je završio pravo u Zagrebu i nakon položenog pravosudnog ispita postao partner u odvjetničkom društvu iz hrvatskoga “top 50”, Uskoković i partneri. U stranku se učlanio 2007., u 26. godini života. Naš sugovornik prekjučerašnji Habijanov istup tumači dvama motivima. Jedan je navodno njegov pokušaj da sačuva obraz HDZ-u među Varaždincima, tako da stranka ne potone na samo dno, a drugi je povezan s njegovim pokušajem da se elegantno povuče iz obveze da za godinu dana bude HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Prema nedavnoj predizbornoj anketi, sadašnji gradonačelnik Goran Habuš (HNS), njegova bivša zamjenica Natalija Martinčević (Reformisti) i vjerojatni SDP-ov kandidat Alen Kišić su na 20-ak posto, dok im Habijan gleda u leđa.

– Uopće se time ne zamaram. Osim toga, nikad izričito nisam izrazio ambiciju da budem kandidat za gradonačelnika. Jučer sam čuo i da iza mog poziva Karamarku da odstupi stoji Milijan Brkić, a to također nema veze s istinom. Pokojni kardinal Franjo Kuharić kazao je kako ima istina od kojih se ne može odstupiti. Toga se držim – komentirao je Habijan. Ostavku na koju ga je pozvao Domagoj Ivan Milošević ne misli dati, ali je svoj mandat dao u ruke gradskome odboru.     

Komentara 14

DU
Deleted user
11:33 10.06.2016.

ljudi imaju karakter i misle na dobrobit svojih ljudi

DE
Demokracija1111
10:42 10.06.2016.

Komunizam i komunisti su osuđeni u svim državama članicama EU. Vrijeme je da se napune zatvori sa komunistima koji su ubili više od 1.000.000 civila u zadnjih 70 godina.

Avatar __________
__________
08:37 10.06.2016.

nitko u Varaždinu ne želi Karamarka, a ni hdz ... tu se vidi uloga kulture i obrazovanja u jednom narodu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije