Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŠUTKALI ADOLFA

Constantin Film udario na "ljutite Hitlere"

konačni pad
Constantin Film
21.04.2010.
u 19:00

Sve češće se na YouTubeu umjesto Bruna Ganza u ulozi Hitlera koji bijesni zbog ovoga i onoga može vidjeti samo obavijest da je "klip uklonjen na zahtjev vlasnika autorskih prava, Constantin Filma".

Producentska tvrtka iz Münchena Constantin Film osnovana 1950. napravila je brojne slavne filmove u svojoj povijesti; između ostalog, oni su prvi dali novac jednom redatelju debitantu, Talijanu, da u Španjolskoj, s nepoznatim američkim TV-glumcem u glavnoj ulozi, snimi vestern-verziju jednog Kurosawinog samurajskog filma, a s tim i vrapci na grani znaju što je poslije bilo.

Constantin Film producirao je brojne međunarodno-koprodukcijske hitove, od "Imena ruže" sa Seanom Conneryjem preko serijala "Resident Evil" i ekranizacije Marvelove "Fantastične četvorke", ali i brojne izvrsne njemačke filmove poput "Baader-Meinhof kompleksa" ili filma "Hitler: konačni pad" s Brunom Ganzom, a upravo taj zadnji film doživio je specifičnu sudbinu.

Manijački monolog Bruna Ganza, trenutak kad Hitler shvaća da je rat izgubljen i bijesni zbog toga, zaživio je u neobičnom obliku na mreži svih mreža, i postao popularni "internet-mem"; na YouTubeu su zafrkantski postavljani isječci te sekvence u kojima se titlovima (podnaslovima) Hitleru pripisivala ljutnja zbog svega i svačega, od politike pa to showbiza.

Protiv takvoga neuobičajenog korištenja nije imao ništa ni redatelj filma, pa vjerojatno ni Constantin Film kojem je to ipak bila nekakva besplatna reklama, ali imaju nešto "botovi" koje Constantin Film kao i svaka velika korporacija koristi za zaštitu svojih autorskih prava pa su počeli nemilice uklanjati s YouTubea klipove "ljutitih Hitlera".

Softverski bot kao bezumni pretraživač interneta ne zna razlikovati krađu od parodije pa je blokirao većinu "Hitlera", još ih je malo ostalo aktivnih, a na internetu se već pokušavaju dosjetiti kako monolog Bruna Ganza učiniti neprepoznatljivim za kobne botove: uklanjanjem zvuka, usporavanjem, mijenjanjem trajanja... Valjda će smiješni i sad već uobičajeni "ljutiti Hitleri" ponovo zaživjeti, a samo je pitanje vremena (u vrijeme pisanja ovog članka to se još nije dogodilo) kad će netko napraviti "ljutitog Hitlera" koji bjesni zato što Constantin Film blokira "ljutite Hitlere"...

Komentara 1

OB
-obrisani-
04:18 22.04.2010.

Prije svega ovaj glumac uopšte ni blizu ne lići H. zato nisam i neću pogledat taj film. Pravi glumac, koji 100% lići H. je \"chief inspector Japp,\" u serijama Poirota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije