Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga prekinuta

Letio je 'racionalno', Boeing 777 srušen je u samoubilačkoj misiji?

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
25.03.2014.
u 11:15

Podsjetimo, malezijski premijer Najib Razak jučer je na izvanrednoj konferenciji za medije izjavio da satelitski podaci, nažalost, potvrđuju kako je zadnja poznata pozicija nestalog aviona Malaysian Airlinesa bila u Indijskom oceanu, zapadno od Pertha.

Tim koji istražuje nestanak Boeinga 777 Malaysia Airlinesa sumnja da se on srušio samoubilačkoj misiji, piše Telegraph.

Ne vjeruju da je kvar ili požar mogao dovesti do neuobičajenog leta i gašenja komunikacija prije skretanja s rute i sedam sati leta te pada u Indijski ocean. Analiza leta, signala i komunikacija pokazuje da je let bio "racionalan". Službeni izvor kazao je Telegraphu da istražitelji vjeruju kako je to bio "namjerni čin nekoga u zrakoplovu koji je detaljno znao što mora napraviti kako bi se dogodilo ovo što se dogodilo".

Potraga prekinuta na sjevernom koridoru

Na redovitoj konferenciji za novinare malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein je kazao kako izazov traženja zrakoplova više nije diplomatske, već tehničke i logističke prirode. - Potraga na sjevernom koridoru je prekinuta - kazao je Hussein.

Govorio je i o podacima kompanije Inmarsat i kazao da je zrakoplov izgubio mogućnost komuniciranja s kontrolom leta negdje između 0,11 i 0,15 sati. To je u skladu sa maksimalnom duljinom leta zrakoplova - rekao je ministar. Potvrdio je da je šest kineskih brodova trenutno na području koje se pretražuje i očekuje se da će sutra ujutro stići na mjesto posljednje poznate lokacije zrakoplova.

Potraga je prekinuta zbog lošeg vremena

Potraga za ostacima zrakoplova Malaysia Airlinesa prekinuta je zbog lošeg vremena, javlja BBC.

Australska uprava za pomorsku sigurnost izvijestila je da zbog jakog vjetra i kiše avioni ne mogu sigurno letjeti.

Obitelji putnika sukobile su se s policijom ispred malezijskog veleposlanstva u Pekingu u kojem ih je oko 200 prosvjedovalo nakon što je Kina zatražila uvid u podatke na temelju kojih je Malezija donijela svoj zaključak da je avion završio na jugu Indijskog oceana.

Zrakoplov je završio na dnu Indijskog oceana

Podsjetimo, malezijski premijer Najib Razak jučer je na izvanrednoj je konferenciji za medije izjavio da satelitski podaci, nažalost, potvrđuju kako je zadnja poznata pozicija nestalog aviona Malaysian Airlinesa bila u Indijskom oceanu, zapadno od Pertha.

– To je nedostupna lokacija, udaljena od bilo kakvog mjesta na koje je moguće sletjeti. Stoga vas s velikom žalošću moram obavijestiti da je, prema novim podacima, avion Boeing 777 na letu MH370 završio na jugu Indijskog oceana – rekao je. 

>>Gaf malezijskog ministarstva na Facebooku: 'Dragi Indijski oceane...'

>> Malezija: Avion se srušio i nema preživjelih; Kina: Dajte dokaze!

Komentara 11

MI
miso
09:39 25.03.2014.

Tko što radi, sebi radi.

kšteri
09:52 25.03.2014.

Ne postoje nikakvi dokazi da je avion tamo završio , osim nekih upitnih satelitskih snimki Engleza !?! Osim toga , pitanje je kako je avion uopće uspio neometano i tajno doći do tako daleke južne pozicije ?!? A kojom li igrom slučaja , tamo je ogromna dubina mora i avion se nemože izvaditi !?! Previše slučajnosti i neodgovorenih pitanja bez odgovora , situacija smrdi do neba !

ZL
zlako
19:39 25.03.2014.

Ako imaš privatnu vojsku i milijarde dolara a trebaš sručnjake za svoje privatno naoružanje što trebaš napraviti.Nabaviš veliki brod i pod stranom zastavom ga parkiraš na otvorenom moru.Par fanatika uvježbaš u nekom terorističkom kampu daleko od svih.Iskljuš navigaciju,spustiš avion i padobranima spustiš potrebne ljude blizu broda.Ostatak tereta skupa sa željeznom pticom autopilotom usmjeriš u područje koje nije pokriveno radarima ,velike dubine.Imaš sve a zamračeni ljudi traže avion i nitko ne traži tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije