Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milorad momić

Civilima su pucali u leđa, a tijela zapalili, ubili i troje maloljetnika

Milorad Momić (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
06.07.2012.
u 20:16

MIlorad Momić zločin je počinio zajedno s još nekoliko pripadnika “Škorpiona”, postrojbe koja je bila pridružena Vojsci Republike Srpske

Zbog ratnog zločina i ubojstva šestero bošnjačkih civila, od kojih čak troje maloljetnih, otvorena je istraga protiv Milorada Momića (48) iz Berka. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku kazneni je progon preuzelo od srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine.

Civilima je, sumnjiči se, pucao u leđa, a monstruozni je zločin počinio zajedno s još nekoliko pripadnika “Škorpiona”, postrojbe koja je bila pridružena Vojsci Republike Srpske, a kojoj je i sam pripadao. Tijela su polili benzinom i zapalili. Sve je zabilježeno na stravičnoj videosnimci. Zbilo se to 16. ili 17. srpnja 1995. u mjestu Godinske Bare u blizini Trnova u Bosni i Hercegovini. Život su izgubili D.S. (16), S.F. (17), A.A. (17), J.D. (25), S.I. (35) i S. S. (36).

Protiv Momića se već vodi postupak na vukovarskom sudu zbog ratnog zločina u Berku, zbog čega je i pritvoren. Uz hrvatsko, ima i francusko državljanstvo jer je nakon rata otišao u tu zemlju. Kako bi mu se sudilo za Berak, bilo je potrebno od Francuske tražiti izručenje. Ista će procedura morati biti ponovljena jer ga se, po zakonu, može goniti samo za djelo za koje je izručen.

Ključne riječi

Komentara 59

LI
LILLIT
21:06 06.07.2012.

Brzi postupak ! Smrtna kazna !!!

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
21:20 06.07.2012.

Nezna covek sta bi rekao nakon sto ovo procita, ... Smrtna kazna, i kad bi postojala u hrvatskoj, ... za ovakvo djelo bi bila preblaga kazna ...

MA
marko53
21:02 06.07.2012.

Pucao u leđa? Hrabri srpski vojnik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije