Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruge branitelja Orepiću:

"Ti 'nesretnici' zajedno s četničkim hordama ubili su 15.000 branitelja i planirali 'Veliku Srbiju'"

Orepić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
03.03.2016.
u 12:12

Smatraju da je počinjen teroristički čin od stanovništva koje je uz sebe imalo Jugoslavensku narodnu armiju i naoružanje Teritorijalne obrane

Izjava ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića u kojoj je agresore Domovinskog rata nazvao nesretnicima dobila je snažne kritike Josipa Klemma i Dražimira Jukića.

Smatraju da je počinjen teroristički čin od stanovništva koje je uz sebe imalo Jugoslavensku narodnu armiju i naoružanje Teritorijalne obrane.

– Pripadnici Srpske demokratske stranke u tzv. SAO Krajini organizirali su okupljanje srpskog stanovništva oko zgrade pakračke policije i time pružili podršku srpskim policajcima koji su razoružali svoje hrvatske kolege. Sve je to bilo u suradnji s Beogradom i u cilju stvaranja Velike Srbije. Stoga se nikako ne može sudionike pokušaja zauzimanja policijske postaje u Pakracu nazvati "nesretnicima" koji su ovom prilikom bili zavedeni i nisu znali što rade. Radilo se o realizaciji projekta koji se planirao godinama, okupiranju Pakraca i njegova uključivanja u srpsku paradržavu u Hrvatskoj s konačnim ciljem priključenja Srbiji –  stoji u priopćenju.

Naglasili su kako su prozvani "nesretnici" nekoliko mjeseci nakon početka otvorene agresije JNA, skupa s četničkim hordama okupirali velik dio Hrvatske i ubili 15.000 branitelja i prognali 50.000 civila.

Iznenađujuća retorika otvorila je pitanje hoće li ministar Orepić stoga i Domovinski rat nazivati nesretnim događajem, a vlastitu zemlju slučajnim događajem.

>> Orepić: Zakon o Vladi vrlo je jasan i zna se tko je kome i za što odgovoran

Komentara 186

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
12:42 03.03.2016.

Odakle su Most i Petrov izvukli ovog čovjeka!? Očito on radi sve na tome da se očuvaju stare partijske strukture policijske države koju je uspostavio Milanović. Po ovakvim izjavama može se odmah kandidirati za predsjednika SDP-a, i više je nego kvalificiran za tu poziciju!

Avatar Plan B
Plan B
12:26 03.03.2016.

NESRETNICI? Bozeeeeee mili to samo jedan iz MOSTA moze izjaviti. Fujjjjjjjj

DU
Deleted user
12:40 03.03.2016.

Ne baš inteligentan čovjek koji se ne želi zamjeriti agresorima na vlastitu zemlju, usput, zašto se Orepić sastajao sa Ruskim veleposlanikom, tko ga je ovlastio ili je to bilo samoinicijativno...nikako mi se ne sviđa ovaj lik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije