Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon izjava karamarka

Orepić: Zakon o Vladi vrlo je jasan i zna se tko je kome i za što odgovoran

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
02.03.2016.
u 15:05

Orepić je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio kako će vjerojatno doći do izmjene Zakona o nadzoru državne granice te kako će vjerojatno trebati intervencija u Zakonu o obrani

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u srijedu kako je policija spremna odgovoriti na sve zadaće u vezi sa zaštitom državne granice i da angažman vojske nije potreban, ali da će se svejedno vjerojatno ići na izmjene Zakona o nadzoru državne granice.

Upitan zašto se o tome ipak razmišlja, Orepić je rekao da je stajalište takvo da se poveća ljudski potencijal, bude li bilo potrebno, da su to napravili u Sloveniji i u Srbiji te da je to refleks prema okolnostima u kojima se nalazimo.

Orepić je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio da će vjerojatno doći do izmjene Zakona o nadzoru državne granice te kako će vjerojatno trebati intervencija u Zakonu o obrani, no da su to sve stvari koje su na operativnoj razini u ovom trenutku tako da nema konačne odluke o tome kada u to ići. 

Konačna odluka o tome još nije donesena, kazao je Orepić novinarima nakon svečanosti primopredaje dužnosti bivšeg i novog vojnog ordinarija u Vojnom ordinarijatu. 

Upitan za komentar izjave prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako nije zadovoljan stanjem u Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno kadrovskim rješenjima i izostalim promjenama, Orepić  je odgovorio kako je Zakon o Vladi vrlo jasan i zna se tko je kome i za što odgovoran.  

Karamarko je izjavio kako je i on kao potpredsjednik Vlade, uz ministra Orepića, odgovoran za rad MUP-a, nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku. 

>> 'Gospodin Orepić mora znati da sam ja odgovoran za rad MUP-a'

Komentara 102

DU
Deleted user
15:23 02.03.2016.

Ovaj ne smije ništa crvenima pa se pravi važan prema saveznicima. Hitno ga treba smjeniti!

SE
sekta
15:23 02.03.2016.

tebi je gazda ostojic

BE
berogrga
15:23 02.03.2016.

Ne diraj Orepiću Ostojine milicajce, oni moraju i dalje štititi i zataškavati kriminal braće Milanović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije