Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin iz mržnje

Češki zastupnik želi potjerati 200.000 Roma na Haiti

romi
AFP
20.05.2011.
u 18:42

Jiri Šulc izazvao je burnu reakciju javnosti zbog fotografije koju je objavio na Facebooku s natpisom "Pomoć Haitiju – šaljem 200.000 novih Haićana".

Zastupnik vladajuće češke konzervativne Demokratske građanske partije (ODS) Jiri Šulc izazvao je burnu reakciju javnosti zbog fotografije koju je objavio na  Facebooku s natpisom "Pomoć Haitiju – šaljem 200.000 novih Haićana".

Fotografija i potpis aludiraju na razarajući potres na Haitiju početkom 2010. i broj Roma koji žive u Češkoj.

– Ako pomažemo, onda trebamo pružiti temeljitu  pomoć – poručuje zastupnik koji očito želi Rome iz Češke iseliti na Haiti.

Prema informacijama Češke televizije,  ova je fotografija bila na internetu više od  godinu dana. Šulc je televiziji kazao da ne zna ništa o slici, ali da će je ukloniti, ako postoji.

U međuvremenu, kako prenose češki mediji, sporna je fotografija uklonjena s njegova profila na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 6

GA
garfild58
09:28 25.05.2011.

Zašto bi ih tako daleko slali,pa imaju oni svoju domovinu Serbien ,zbog čega da se ljudi tako daleko pate,kad mogu bliže tj.doma

OB
-obrisani-
09:36 21.05.2011.

Ovaj napaceni narod nije ovako zasluzio . Ako hoce prositi ,krasti, varati pustite ljude neka se bave svojim starim zanatima .Varajuci druge i Jude su opstali i dala im se drzava a zasto se i njima ne napravi tako? nemoze jer oni kradu od danas do sutra a Jude zauvijek i od Bogai naroda. Stari svjetski prevaranti i nemoze im niko nista a i nesmije od dobrih Amera koji rade isto ovakve dobre i postene stvari. Vidite samo sta se cetnicima ispunjava a kako pomalo Hrvati tonu i stradavaju i u Hagu i svugdje.

OB
-obrisani-
12:07 21.05.2011.

kaj pa imamo romsko-ciganskog zastupnika u saboru....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije