Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na granici

Carinik na Plovaniji tražio od Slovakinje da ga oralno zadovolji?

slovački policajci
Ivana Ivanović/PIXSELL
20.07.2011.
u 20:13

Iz Carinske uprave demantirali su da su njihovi službenici umiješani u incident.

Slovački mediji punu pozornost usmjerili su na incident koji su doživjeli slovački turisti na ulazu u Hrvatsku. Uz niz neugodnosti Slovakinja tvrdi da je carinik na graničnom prijelazu Plovanija nije htio pustiti u zemlju dok ga oralno ne zadovolji.

Dva para iz Slovačke namjeravala su ući iz Slovenije. Zaustavili su ih na granici pod optužbom da djevojka prenosi drogu. Pregledali su im auto pa dvojicu muškaraca uveli u zgradu i pretražili ih.

Slovaci tvrde da su im carinici prijetili da će rastaviti auto ako ne priznaju da sa sobom nose drogu. Tada je, navodno, jedan od carinika nekoliko puta ponovio  "Ako mi ga pop..., pustit ću vas!".

Šokirani turisti pobojali su se da bi im carinici mogli podmetnuti drogu. To se ipak nije dogodilo i naposljetku su ih carinici pustili.

Hrvatsko veleposlanstvo u Bratislavi kontaktiralo je konzularni odjel slovačkog veleposlanstva u Zagrebu zbog slučaja navodnog nepriličnog ponašanja hrvatskog carinika prema slovačkoj turistkinji. Otamo su im potvrdili da su upoznati s cijelim slučajem, kazali su u Ministarstvu vanjskih poslova.

– Potvrdili su da ih je jedna osoba kontaktirala s tim u vezi nakon čega su putem svog policijskog časnika u Hrvatskoj zatražili očitovanje od hrvatske policije – objasnili su u MVP-u.

Navodi slovačke turistkinje stigli su i do hrvatske policije.

– Da, dobili smo informaciju od našeg veleposlanika u Bratislavi nakon što su tamošnji mediji objavili vijest. Službene prijave nema i zasad ne bi bilo dobro tvrditi da se incident stvarno dogodio – kazao je Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije.

Kaže da će uz pomoć slovačkih policajaca koji su na Jadran stigli u sklopu MUP-ova projekta "Sigurna turistička sezona", koji se provodi već šestu godinu, najprije utvrditi identitet slovačkih državljana.

– Tek kad utvrdimo njihov identitet, vidjet ćemo je li sve bio nesporazum zbog jezika ili se dogodila zloporaba, ali trebamo se strpjeti da ne bacamo loše svjetlo na naše službenike u jeku turističke sezone, poručio je Borovec.

Iz Carinske uprave stigao je ispravak koji donosimo u cijelosti.

>>Carinska uprava: Službenici nisu umiješani u incident na Plovaniji

Komentara 81

DU
Deleted user
20:52 20.07.2011.

jamačno je bila zgodna.

OB
-obrisani-
20:52 20.07.2011.

da nije mislio da je slovenka.....

OB
-obrisani-
10:11 21.07.2011.

koliko god se hrvatska trudila da ostavi utisak evropska zemlje,toliko njen sustav pokazuje da je u srcu balkana.....ravna bosni,srbiji i ostalim državicama 25 godina daleko od slovenije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije