Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispravak

Carinska uprava: Službenici nisu umiješani u incident na Plovaniji

carina
Pixsell
21.07.2011.
u 09:45

Carinska uprava reagirala je na članak objavljen pod nazivom "Carinik na Plovaniji tražio od Slovakinje da ga oralno zadovolji".

Carinska uprava reagirala je na članak objavljen pod nazivom "Carinik na Plovaniji tražio od Slovakinje da ga oralno zadovolji". Ispravak donosimo u cijelosti.

 U vezi s informacijama koje su se tijekom dana 20. srpnja pojavile u javnosti o navodnom neprimjerenom ponašanju carinskih službenika na Carinskoj ispostavi Plovanija tijekom ponedjeljka, 18. srpnja prema slovačkim turistima, Carinska uprava je poduzela žurne radnje radi utvrđivanja relevantnih okolnosti i eventualne umiješanosti carinskih službenika u sporni događaj.

Provedenim detaljnim provjerama, međutim, nije utvrđeno bilo kakvo postupanje carinskih službenika prema slovačkim turistima na način kako je to preneseno u objavljenom sadržaju, odnosno pouzdano je utvrđeno da carinski službenici nisu umiješani u sporni događaj na graničnom prijelazu Plovanija. S obzirom na navedeno jasno je da je sadržaj i ton objavljenog sadržaja posve netočan i krajnje tendenciozan.

Pri tome ističemo da sadržajni karakter objavljene informacije nedvosmisleno ukazuje na okolnosti postupanja granične policije koja je ima propisana ovlaštenja i primarnu nadležnost u području otkrivanja zlouporabe droga. Stoga odbacujemo sadržaj svih navoda kojima se carinski službenici apriori ističu kao odgovorni za krajnje degutantno i etički neprihvatljivo ponašanje u obavljanju službenih dužnosti.

S obzirom da prije objave predmetnog sadržaja nisu zatražena relevantna pojašnjenja Carinske uprave, te da je bez potrebnih provjera objavljen sadržaj koji izravno šteti ugledu carinske službe i carinskih službenika, sukladno uvodno označenim zakonskim odredbama, zahtijevamo žurnu i cjelovitu objavu ovoga ispravka.

Komentara 27

ZE
zelenooq
10:49 21.07.2011.

to sve cvijece hrvatskog naroda na toj carini di bi oni :))))))))))))

Avatar Čaruga
Čaruga
11:07 21.07.2011.

Nebih rekao da im je prvi put, ocito su vec uhodani u ovaj posao.

OB
-obrisani-
11:19 21.07.2011.

downunder.... nije to vise za izlijeciti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije