Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nelikvidnost

Čačić: Sve mrtve tvrtke treba proglasiti mrtvima, samo čine štetu

radimir čačić,david wootton (1)
Patrik Macek/PIXSELL
05.09.2012.
u 16:41

Prvi potpredsjednik Vlade komentirao je i probleme oko Spaladium Arene koji su, tvrdi, najbolji pokazatelj što se događa kada se na jedan neodgovoran, neozbiljan i nestručan način rade projekti

Sve mrtve tvrtke treba proglasiti mrtvima, komentirao je danas prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavu da 200 poreznika ulazi u 38 tisuća tvrtki kako bi one koje su u stečajevima ili nelikvidne ugasili.

– Mrtve tvrtke ničemu ne služe, čine samo štetu i svi mi to plaćamo. Ponekad tvrtke imaju ozbiljnu šansu da rade, privređuju i pridonose budžetu, ali su balasti problemi. To se vidi na slučaju Jadrankamena, to je sramota ove zemlje i svih onih koji su svojim neradom, nesposobnošću i anarhijom uništili tvrtku – tvrdi Čačić te kao primjer uspješne tvrtke izdvaja Dalmacijavino.

– Sjećate se tih silnih protesta, demonstracija, tvrtke koja je nabila milijarde kuna duga, gdje je bila beskonačna količina ljudi koji nisu doprinosili, a danas su vrlo uspješna tvrtka. Ili uzmite primjer Brodogradilišta Kraljevica gdje je zaposleno 450 ljudi, sedam od njih su zavarivači, a ostali ih gledaju kako rade. Tko to plaća, je li zadatak ove Vlade da takve tvrtke plaća? Ne, mi to ne možemo izdržati, niti ova zemlja može to podnijeti – objasnio je prvi potpredsjednik.

Komentirao je danas prvi potpredsjednik Vlade i probleme oko Spaladium Arene koji su, tvrdi, najbolji pokazatelj što se događa kada se na jedan neodgovoran, neozbiljan i nestručan način rade projekti. 

– Često se to brkalo s javno-privatnim partnerstvom iako nema nikakve veze s njime, kao ni jedan drugi od tih projekata. Ovo je jedna brljotina, svi koji su je skuhali sad je kušaju. Vlada će pomoći koliko god bude mogla i tek moramo odlučiti hoćemo li dati zemljište ili ne – zaključio je Čačić.

Komentara 12

Avatar WindFucker
WindFucker
17:15 05.09.2012.

Rugala se sova sjenici, ili kako već ide ona narodna... Mrtve tvrtke samo čine štetu, kaže Čačić, no što on misli da nam mrtva puhala na vlasti donose korist?

CH
chemica
17:38 05.09.2012.

On se uhvatio splitske, a ova purgerska je, kao, u boljoj situaciji? Znalo se prije gradnje da nam Arene ne trebaju, ali nije se slušalo struku već je bilo puno bitnije namiriti građevinsku mafiju. Sva sreća da je više nema. Propala je građevina u Hrvata. Svakom po zasluzi. Samo je Bandić još uvijek neokrhnut. Na slobodi.

ST
stefj
17:10 05.09.2012.

Hm, je, istina je što Čačić kaže, no to je isto govorio i prije nego je došao na vlast, a od kada je na vlasti nije napravljeno ništa po tom pitanju. Lako je kritizirati, sada treba i nešto raditi. Raditi kvalitetno i konstruktivno, a ne rušiti i uništavati... Očito je da je vlada potrošil zadnjih 9 mjeseci samo na sebe i podobne. Prvo si je povećanjem poreza osigurala prihode, zatim je zbrinula sve podobne, a onda se pozabavila kontrolom medija i ušutkivanjem protivnika (pod protivnike vlada smatra sva objektivna i suprotna stajališta).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije