Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivke na račun župana

Čačić na udaru zbog urušenog vojnog šatora, proziva ga i gradski Stožer

Foto: Ivica Grudiček/HRT
1/5
11.12.2020.
u 09:05

Potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Marijan Škvarić koji smatra da je odgovornost prvenstveno na županu Radimiru Čačiću "koji se miješa u rad bolnice, ali i rad samog Stožera civilne zaštite Varaždinske županije", a sve kako bi "stvorio stanje straha i panike te tako došao u nacionalne medije"

Tijekom noći sa srijede na četvrtak urušila se konstrukcija jednog od vojnog šatora podignutog u krugu Opće bolnice Varaždin, privremenog smještajnog kapaciteta s razvodom kisika. Srećom, u tom trenutku u šatoru se nisu nalazili pacijenti i zdravstveno osoblje.

- Obaviještena je vojska kako bi se vojni šator ponovno stavio u funkciju. Razvod kisika nije oštećen - izvijestila je Opća bolnica Varaždin. Vojne šatore postavila je vojska, a u njima se povremeno smještavaju pacijenti u tranzitu prema drugim zdravstvenim ustanovama. U HNS-u tvrde da se urušavanje šatora moglo izbjeći.

Video: Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

- Čija je to odgovornost? Do jučer su u šatorima bili bolesnici, a danas se isti urušavaju i samo je puka sreća, odnosno činjenica da je šator u tom trenutku bio prazan, dijelila od potencijalne tragedije. Postavlja se pitanje zašto se na vrijeme nije pripremio prostor u unutarnjem dijelu bolnice ili na primjerenoj lokaciji kao što su dvorane, hoteli i slično - pita potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Marijan Škvarić koji smatra da je odgovornost prvenstveno na županu Radimiru Čačiću "koji se miješa u rad bolnice, ali i rad samog Stožera civilne zaštite Varaždinske županije", a sve kako bi "stvorio stanje straha i panike te tako došao u nacionalne medije".

Čačić se našao i na udaru kritika načelnika gradskog Stožera CZ-a. Načelnik Zlatan Avar rekao je da se pokazalo točnim ono što su u gradskom Stožeru cijelo vrijeme govorili,  a župan opstruirao. U Gradu, naime, tvrde da žarišta nisu kafići, nego tvornice, pa su još prije dvadesetak dana tražili masovna testiranja koja se tek sad uvode. - Žao mi je što se to nije dogodilo ranije, jer mislim da smo mogli spriječiti ovakvu eskalaciju u Varaždinu i Varaždinskoj županiji - rekao je Avar i dodao da je prema podacima s kojima raspolažu u industrijskim pogonima oko 25 posto zaraženih

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar anlaser
anlaser
18:04 14.12.2020.

Jel Čačić postavio šator ?

DU
Deleted user
09:30 11.12.2020.

Kao kula od karata ide cijela priča. A indikativno je da je bio prazan. Pukom srećom?

SI
sisavac
09:11 11.12.2020.

i tako je general čačić postao odgovoran za rušenje šatora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije