Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Burno na Županijskoj skupštini: Oporba zatražila ostavku dožupana i vladajućih vijećnika

Skupština Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
16.05.2014.
u 19:58

– Županija se vodi iz zatvora, čime se krši zakon i statut županije – poručila je Marijana Petir

Prva sjednica Županijske skupštine, nakon uhićenja županice Marine Lovrić Merzel, prošla je burno. Marijana Petir (HSS) i Ivo Žinić (HDZ) zatražili su da dožupani i vijećnici vladajuće koalicije podnesu ostavke, napominjući da, ako su bili upućeni u sumnjive županičine poslove, možda trebaju biti uz nju, u Remetincu.

– Županija se vodi iz zatvora, čime se krši zakon i statut županije – poručila je Marijana Petir. Da ga je županica legalno imenovala zamjenikom, odgovorio im je dožupan Zdenko Vahovec.

– Županica ne vodi županiju iz zatvora, odlukom je mene ovlastila da budem zamjenik. Ova županijska uprava čini sve da sve funkcionira normalno. Ne mislim podnositi ostavku jer imam sposobnosti raditi u interesu boljitka svih građana – kazao je Vahovec.

Petir mu je odgovorila da ju županicu ne može mijenjati neograničeno jer nije na izletu, nego u zatvoru te da je skandalozno da joj se iz proračuna, koji je potkradala, isplaćuje plaća. U nastavku sjednice, Marijana Petir i stranački kolega Dražen Pejaković podsjetili su na županičine savjetnike.

– Koga sad savjetuju? Želimo izvještaj o njihovu učinku u posljednjih šest mjeseci i planiraju li dati ostavke  – pitali su vijećnici dodajući da imaju informacije kako im se godišnje iz proračuna isplaćivalo 2,2, umjesto 1,5 milijun kuna, kako se do sada smatralo.

– Svi, pa i savjeti, rade i dalje u okviru svog djelokruga – poručio im je Vahovec. Unatoč svemu, vladajuća koalicija ostala je stabilna te su odluke donosili većinom glasova, prema planu. 

>> Koliko gradonačelnika i župana treba uhititi nakon Lovrić Merzel?! 

>> Lovrić Merzel odlučila tko će je mijenjati na mjestu županice

Komentara 12

EU
euzebije
20:39 16.05.2014.

Ovako nešto je moguće samo kod nas...

Avatar zabadalo5
zabadalo5
21:27 16.05.2014.

Tako je, nije na izletu nego u ZATVORU! Ali, ona je SDP-ovka pa može što želi?!

SE
sestrićna
21:32 16.05.2014.

kad je to prtija rado odlazila..osim kad se izglasavala hrvatska neovisnost..onda su se digli i otišli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije