Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORILI MU

Bulj postavio ploču na izvoru Cetine pa krenuo mahati čekićem i galamiti na turiste: 'Nije ti ovo ćaćino!'

Foto: Facebook/Miro Bulj
1/5
27.08.2022.
u 20:39

Vidite kako je izvor mutan. Ovo je sveta rijeka. Proglasilo se Parkom Prirode, a dozvoljava se pojedincima da rade što hoće, kazao je

Gradonačelnik Sinja i Mostov zastupnik Miro Bulj danas je snimao sa izvora rijeke Cetine koja je ovoga ljeta postala popularno izletište turista. 

Iako se radi o izvoru koji svi građani koji žive na području Makarskog primorja, Omiša, te na otocima srednje Dalmacije koriste kao pitku vodu te se kupanje ne preporuča, nekolicina turista ipak svakodnevno tamo dolazi i koristi ga kao plažu.

- Vidite kako je izvor mutan. Ovo je sveta rijeka. Proglasilo se Parkom Prirode, a dozvoljava se pojedincima da rade što hoće. To se ne smije. Pogledajte table, to je zaštita općeg dobra - kazao je Bulj. 

Bulj je na izvor kojeg se inače naziva i ''najljepšim okom Dalmacije'' stigao sa tablom na kojoj piše ''Zabranjeno kupanje''. Prvo je upozorio posjetitelje da se ne kupaju, a onda je zamahnuo s čekićem i postavio tablu.

- Ovo je najveća sramota koja se može dogoditi, ali ja ništa ne zamjeram ljudima. Tu može doći bilo tko i baciti 100 litara otrova. Pogledajte što je ovo. Nadležni može vas biti stid - kazao je.

Miru Bulja turisti nisu pretjerano doživljavali, a netko mu je čak dobacio i da je došao ''jeftino skupiti političke bodove''. 

- Alo, alo, vanka. Van izađi. On se ponaša kao da je ovo ćaćino. Nije ti ovo ćaćin izvor, nije ti ovo ćaćino - dobacio je jednom mladiću koji je stajao u plićaku, na što ga je mladić zamolio da makne čekić iz ruke. 

- Nemojte snimati ovo za političke svrhe - odgovorio mu je mladić, no to je dodatno naljutilo Bulja. 

- Jel te stid? Još se buniš, snimat ću što me volja, imam pravo snimati jer je ovo javna površina. Ovo nije plaža - kazao je Bulj.

Ploče na kojima stoji kako je voda sa izvora pitka voda postavio je ranije i Goran Šimić, vijećnik u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije, što je objavio i na Facebooku.

Kako je napisao, treba objasniti ljudima da se radi o važnom eko sustavu

''Kad nema nitko nadležan i kad prebacuju lopticu odgovornosti onda preuzmete sami odgovornost i napravite bar nešto, a ako je njima super da nam sve unište onda mi nećemo dozvoliti i objasnit ćemo ljudima koliko je ovo važan eko sustav... Turizam da, uništavanje bez kontrole ne, nikad!'', tvrdi Šimić.

>> VIDEO Pogledajte ludu jurnjavu romobilom kroz naselje, auto ga jedva sustigao

Ključne riječi

Komentara 111

PA
Pak46
21:14 27.08.2022.

Ako je to izvora a jest treba ga pristojno ograditi i staviti kameru dvije kao i na svako eko ili drugo crpilište vode. Strogo zabranjen pristup i bilo koje djelovanje podliježe kaznenom progonu itd itd. Završila mare misu.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
20:39 27.08.2022.

Kakvo kupanje na izvoru???

Avatar Behemot
Behemot
20:36 27.08.2022.

To je voda koja se koristi i za piće a stranci su sada to mjesto otkrili, vode tamo i pse da se kupaju, jednom rječju - katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije