Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Tvrdio da im pomaže izvući sina iz zatvora, i prevario ih za 400.000 kuna

Osijek: Franjo Luli?, novi upravitelj Zatvora u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
27.08.2022.
u 15:32

Okrivljenik je, tereti ga se, uplatama oštećenika i prijenosom novca s njihovog bankovnog računa, oštetio ih za iznos od oko 39.000 eura i 15.700 američkih dolara

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo optužnicu protiv 73-godišnjaka zbog kaznenog djela prijevare roditelja čiji je sin zaglibio u zatvoru.

Od 9. ožujka 2019. do ožujka 2020. godine na području Primorsko-goranske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi u većem iznosu, iskoristio je saznanje da se sin oštećenika nalazi u zatvoru u jednoj azijskoj državi, pa ih je uvjerio da može pomoći u postupku njegova izručenja, no za to je, slagao je, potreban novac kako bi angažirao odvjetnika.

U nekoliko navrata tražio je sve više novca za plaćanje troškova zastupanja oštećenikova sina, pa mu je, ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, potpisala punomoć za zastupanje po odvjetniku  kao i punomoć kojom ga je ovlastila za raspolaganje novcem na bankovnom računu. Ujedno je, po okrivljenikovu nalogu, za zastupanje u postupku uplaćivala novac na račune više inozemnih pravnih osoba.

Okrivljenik je, tereti ga se, uplatama oštećenika i prijenosom novca s njihovog bankovnog računa, oštetio ih za iznos od oko 39.000 eura i 15.700 američkih dolara, iako je znao da je njihov sin u međuvremenu napustio tu azijsku zemlju, priopćio je DORH.

>> VIDEO Pogledajte ludu jurnjavu romobilom kroz naselje, auto ga jedva sustigao

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
19:40 27.08.2022.

klasična prevara španjolski zatvorenik. obično je zatvorenik izmišljena osoba

Avatar Kljusar
Kljusar
19:25 27.08.2022.

U tim banana državama se stvarno novcem može sve kupiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije