Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mračna prošlost

Bugarski episkopi kao komunistički tajni agenti

Foto: DW screenshot
24.03.2014.
u 08:48

U Bugarskoj ne postoji politička volja da se taj dio prošlosti rasvijetli

Već sedam godina, dakle, od ulaska Bugarske u Europsku uniju, arhivi bivše komunističke tajne službe te zemlje otvoreni su za javnost. Od tada se teoretski može doznati tko je za tajnu policiju špijunirao. Praktički to i nema nekih posljedica, jer u Bugarskoj ne postoji politička volja da se taj dio prošlosti rasvijetli.

A u tom mraku mnoge tajne skriva i Bugarska pravoslavna crkva. 

>> Bugarski metropolit donirao Rolex da bi crkva imala za struju

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kafka
11:07 24.03.2014.

Ništa neobično. Nije li toga bilo i kod nas? .

MI
Mirnadob
13:35 24.03.2014.

Bio je jedan "svecenik" u Novigradu kod Karlovca pedesetih godina,koji je imao na kragni od kaputa,od naprijed kriz sa Isusom,a iznutar,znacku komunista,i sam je pricao da je u KPJ od 1945 i kod njega,koji su se ispovijedali,"pojela ih noc. Alii za sebe tvrde,da su Bozji "sluge" na zemlji hahaha.

SE
selbivoje
16:14 24.03.2014.

arthemije, amphlifivoje, kacavenda i co isto su bili politkom zarazeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije