Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme

Buđenje na +20°C pa kiša i vjetar ohladili Hrvatsku

nevrijeme,oluja,valovi,istra (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/11
Autori: , luc
05.11.2012.
u 07:35

Najnižih 11 stupnjeva izmjereno je na Zavižanu na kojem su u ovom dijelu godine temperature obično i ispod ništice

Svi koji su se jutros probudili, posebno u Zagrebu, mogli su pomisliti da su se tijekom noći nekim čudom prebacili u toplije krajeve gdje počinje ljeto, a ne zima. Glavni se grad, naime, jutros probudio na nevjerojatnih +20 Celzijevih stupnjeva koliko je u 6 sati ujutro izmjereno u Zagrebu.

Osim visoke temperature jaka južina uzrokuje poteškoće kod svih koji pate zbog promjena vremena. Iz DHMZ-a poručuju da će biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati će patiti od glavobolje, razdražljivosti i slabijeg raspoloženja, a mogući su i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. U drugom će dijelu dana nepovoljan vremenski utjecaj slabjeti pa će i tegobe uzrokovane vremenom polako popuštati.

Slična je temperaturna situacija ujutro bila i u ostatku Hrvatske pa je tako najnižih 11 stupnjeva izmjereno na Zavižanu, na kojem su u ovom dijelu godine temperature obično i ispod nule. Najtoplije je jutros bilo u Senju gdje su izmjerena 23 Celzijeva stupnja.

Osvježenje u obliku kiše i grmljavine stiglo je oko podneva pa je temperatura ponegdje pala i za desetak stupnjeva. Prognostičari najavljuju  mjestimice obilniju kišu na sjevernom Jadranu te u Gorskome kotaru i Lici, a glavnina kiše očekuje sredinom dana i poslijepodne.

Jugo koje je puhalo tijekom prijepodneva poslijepodne će okrenuti na sjeveroistočnjak uz osjetno zahladnjenje. Na Jadranu još uvijek pušu jako i olujno jugo i jugozapadnjak, koji bi prema kraju dana trebali oslabjeti.

Olujno jugo donijelo probleme i na Kvarneru

Noćašnje olujno jugo na Kvarneru donijelo je nove probleme, u Rijeci se ponovno izlilo more pa je tako u ponedjeljak ujutro pod vodom osvanula Zagrebačka ulica tik uz glavnu riječku tržnicu. U prekidu je trajektna linija Lopar – Valbiska, dok trajekt na relaciji Brestova – Porozina prevozi samo osobna vozila. Problema ima i u Gorskom kotaru gdje se rijeka Kupa na nekoliko mjesta izlila i stigla do prometnica. Kako javlja HAK, zbog izlijevanja Kupe zatvorene su županijske ceste Brod na Kupi – Ložac, Brod na Kupi – Čedanj i Žažina – Mala Gorica.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:03 05.11.2012.

Hm Ako je vruče nije dobro, ako je zima nije dobro. Ma lijepo je vrijeme, iskoristite ga i ne kukajte. Važno je da nije neka politička grmljavina, a za ove vremenske, lako ćemo.

Avatar EU kranjski Janez
EU kranjski Janez
08:11 05.11.2012.

Pri nama je isto toplo do +22 C zbog malo kiše se je otoplilo.

XY
xyzzyx
10:23 05.11.2012.

Kaj se čudite!? Klima je sj....a i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije